Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-01 07:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/melodifestivalen2014/2014/03/07/instruktioner-for-abba-medley/

Fahl på festival

"INSTRUKTIONER FÖR ABBA-MEDLEY"

Nu kanske jag är onödigt taskig. Jag gillade Abba-medleyt i mellanakten, vem gillar inte ett Abba-medley, liksom? Men jag kan inte hjälpa det, jag får den här scenen i huvudet hela tiden. Förlåt.

Plats: SVT.
Situation: krismöte.
Närvarande: alla från innehållsproduktion till högsta cheferna.

EVA HAMILTON: Det är dags nu. Det finns inget annat att göra.

CHRISTER BJÖRKMAN: [drar djup suck] Är du säker?

EVA HAMILTON: Skärp dig. Du har också läst tidningarna. Du vet att vi måste. Har någon en bättre idé?

ALLA: [mumlar, tittar ned i marken, skakar på huvudet]

EVA HAMILTON: Jag vill inte heller göra det, det är en desperat åtgärd, ett sista försök att rädda allt. Det är det sista esset vi har i rockärmen, den modige lille soldatens sista kula när han är siste man kvar i skyttegraven. Vem vet vad det innebär för vår framtid, men situationen är ohållbar.

[Eva Hamilton drar ut en bok och hela bokhyllan svänger plötsligt framåt som en dörr och avslöjar ett lönnrum. Med bestämda steg kliver hon in, och kommer ut några sekunder senare med en svart låda. På den står med stora röda bokstäver: “ÖPPNAS VID KRIS”.]

CHRISTER BJÖRKMAN: Gör det. Få det gjort bara.

[Eva Hamilton nickar åt höger och vänster, två män i dyra kostymer kliver fram med varsin nyckel. Hamilton tar fram sin egen. De sticker ned nycklarna i tre nyckelhål i lådan och vrider om utan ett ord. Locket glider upp, Eva Hamilton tar fram ett lätt gulnat kuvert av tjockt dyrt papper.]

HENRIK JOHNSSON: [hulkar, tår rinner nedför hans kind]

[Eva Hamilton vänder kuvertet mot de övriga. På det står med svarta bokstäver: “INSTRUKTIONER FÖR ABBA-MEDLEY”.]