Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-20 18:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/melodifestivalen2014/2014/05/05/just-nu-svt-kraver-att-sannas-forsta-rep-bedoms-i-stallet-efter-ljusstrul/

FAHL PÅ FESTIVAL

JUST NU: SVT kräver att Sannas första rep bedöms i stället efter ljusstrul

Det blev ljuskaos för Sanna Nielsen under måndagkvällens genrep inför Eurovision Song Contest. En av de arton ljuskäglorna som utgör den största visuella effekten i scenshowen fungerade inte och pekade rakt in mot Sanna Nielsens ansikte. Måndagkvällens genrep är det som bedöms av alla länders jurygrupper. Juryerna har 50 procent av poängen och kan avgöra vem som går till final och vem som åker ut, och nu kräver den svenska delegationen att jurygrupperna ska få se en tidigare inspelning av Sanna Nielsens låt i stället.

- Svenska delegationen har lagt in en officiell begäran till EBU och Danmarks Radio att jurygrupperna ska få se Sannas nummer från första genrepet i eftermiddags i stället, säger SVT:s pressansvariga Anna Wilborg.

- Ljuskäglan täckte vid ett tillfälle Sannas ansikte och tog väldigt mycket fokus från numret.

I morgon kväll är det dags för Sanna Nielsen att sjunga för Europas tv-tittare som kommer att avlägga sina telefonröster i direktsändning. Tio av de sexton bidragen från semifinalen går vidare till lördagens final.

FOR FOREIGN READERS: The Swedish delegation demands that the jury groups see and judge Sanna Nielsen's performance from the first rehearsal on Monday, instead of the evening performance. The lighting did not work properly.

- One of the light beams partly covered Sanna Nielsen's face and distracted from the performance, says Anna Wilborg, press officer for SVT.