Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 08:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/melodifestivalen2014/2014/05/05/presscentret/

FAHL PÅ FESTIVAL

Presscentret

Överlevde cykelturen! SÅ bra idé att hyra cykel. Svish genom stan bara, mycket mysigt.

Jo men som sagt, själva arenan, som inte är en arena utan en stor betonghall som tillfälligt har byggts om till arena, ligger på en liten ö där det inte finns någonting annat över huvud taget. På vägen ut hit i går gick jag förbi en krustig dansk hippie som typ spraymålade nån skylt med något subversivt och luktade ganja, undrar vad hans squattercrew tycker om ett par tusen invaderande schlagerfans? Överlag ser hela ön mest ut som ett ställe där man ordnade ett Eurovision Song Contest för tjugo år sedan, sprängde hela tävlingen, och lämnade spillrorna åt naturen. Presscentret är inhyst i stora tält och verkar helt ok, det finns kaffe och vatten och wifi och är väl lite kvavt men ändå rimligt. Dock fortfarande: helt sjukt att man inte löst transportfrågan.

I går kväll var jag en sväng på Euroclub! Haha alltså. Det är en så festlig och bisarr företeelse. För nytillkomna läsare/Eurovisionrookies så är Euroclub alltså en klubb som ingår i formatet, alla länder som ordnar Eurovision måste ha en Euroclub också. Den är öppen varje kväll för fans och ackrediterade. Här i Köpenhamn är den på Vega (så bra och snygg lokal!). Det är enbart schlagers hela kvällarna så klart, och i år har de anlitat en mycket bisarr sydafrikansk sångerska som gör Eurovision-covers på afrikaans (!?!). Dessutom är han från A Friend In London (danskt band, femma i finalen 2011 i Düsseldorf) konferencier och kör lite kassa covers med akustisk gitarr. I går gjorde han ett potpurri bestående av bland annat Justin Biebers "Baby" plus diverse vintage schlagers.

Och så brukar de tävlande artisterna dyka upp och köra några låtar på scenen också! I går var jag mest peppad på Frankrikes Twin Twin som har kanske min absoluta favoritlåt i årets tävling, "Moustache". Sjöng med i "c est comme ci comme ça"-refrängen och allt, haha. Vissa artister kommer bara förbi och går en runda bland fansen och låter sig fotograferas. Och så är det fullt av fullkomligt hängivna fans överallt. Det är så himla konstig och härlig stämning! Älskar Euroclub.

Nu måste jag skriva! Hörs snart.