Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-06 14:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/melodifestivalen2015/2015/02/11/australien/

FAHL PÅ FESTIVAL

Australien!

Är lite sen på bollen här, förlåt, men har inte hunnit skriva något om denna stora Eurovisionnyhet än: Australien ska vara med och tävla i vår!

ESC har alltid varit populärt i Australien, det visas i tv där och det brukar anordnas lokala omröstningar och så vidare. Förra året var Australien inbjudna att göra en mellanakt. Och i år ska de alltså delta. De är direktkvalificerade till finalen och behöver alltså inte kvala, och får rösta i båda semifinalerna. Som jag förstår det är detta inte permanent utan för att fira ESC:s 60-årsjubileum, och TYVÄRR får vi inte åka till Sydney om Australien skulle vinna hela tävlingen, utan då utser EBU ett land som får ta över värdskapet.

Men ändå - festligt, visst? Vem vill vi ska tävla? Jason Donovan, Midnight Oil, Cut Copy? TÄNK OM DE SKICKAR KYLIE?

Kommentarsfältet stänger. Nu finns inte längre möjligheten att kommentera artiklar på DN. Vi hoppas att ni som uppskattat att kommentera artiklar ändå fortsätter att engagera er i vår journalistik, och tar debatten vidare på andra vis. Tack alla läsare för ert engagemang!

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt