Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 02:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/melodifestivalen2017/2017/02/01/deltavling-1-forsta-lyssningen/

Fahl på festival

Deltävling 1 - första lyssningen!

Rätta artikel

Då kör vi då! Dags för en första lyssning på de första sju av årets låtar. Det är studioversionerna vi får höra på onsdagskvällar, så ofta kan intrycket bli helt annorlunda när man ser det på scenen - någon kan sjunga sämre än man trott, någon kan ha ett svinsnyggt nummer, någon är totalt okarismatisk, och så vidare. Så alla omdömen får tas för vad de är - kanske ändrar mig totalt i morgon!

1. Boris René - "Her kiss"

Ja men det här var väl ganska exakt vad man hade förväntat sig från Boris René i år? Varken mer eller mindre, liksom. En soulig glättig fattigmans-Bruno Mars-ig popdänga med handklapp och blås och lite koskälla inslängt for good measure. Gissar på att han kommer att maximera potentialen hos sina gängliga ben med någon sorts spagettidans. Fattar varför man lagt den här först i programmet, det är verkligen 100 procent ljus, inte en enda aning av någon liten skugga.

2. Adrijana - "Amare" Åh! Älskar produktionen! Superfluffig/ändå tung. Rätt släpig rap, midtempobeat. Enda jag undrar: VARFÖR har de döpt låten till "Amare"? Vet de inte att schlagerhistorien är ekar av titlar som "Mi amore" och "Grande amore"? Aja, detta är i alla fall alldeles för bra för sitt eget bästa och lär åka rätt ut *swish*.

3. Dinah Nah - "One more night"

Jag vet att jag initialt rådissade Dinah Nahs "Make me (la la la)" förrförra året, men fan alltså, den växte till sig i all sin skamlösa gymhittighet. I år har är det, hur ska vi säga, lite mer after beach än gympump. En sex on the beach i varje hand och en go refräng, liksom? Det är flortunt, såklart, men inte så tokigt som slit-och-släng-schlager. Ge mig fyrahundra glas vitt vin och ett schlagerdansgolv så kommer jag att älska det.

4. De Vet Du - "Roadtrip"

När någon stjäl skamlöst från Sean Banan så vet man att det är Melodifestival! (Avdelningen saker jag aldrig trodde jag skulle säga: testa att sjunga den där "dinga med dingen, kinga med kingen"-bananraden över verserna på lördag så fattar ni vad jag menar.) Bedrövligt men catchy på ett blek-skugga-av-Samir & Viktor-sätt ändå?

5. Charlotte Perrelli - "Mitt liv"

Sonja Aldéns "I din himmel", kom tillbaka, allt är förlåtet! Charlotte, åh Charlotte. Jag ömmar för hennes vilja att göra något äkta och från hjärtat och så vidare. Men det här borde hon faktiskt tagit i terapin i stället för att köpa en akustisk gitarr.

6. Ace Wilder - "Wild child"

Okej nu snackar vi! Detta var härligt! Supermysigt sound, känns som en go finna-sig-själv-semester på Costa Rica! Mindre skrikigt än Ace Wilders tidigare låtar, mycket mer melodiöst, mycket mer... sympatiskt, eller hur jag ska säga?

7. Nano - "Hold on"

Oj! Det här var inte vad jag hade förväntat mig. På ett bra sätt. Supersnygg gospelpoplåt, refränguppbyggnad to die for, mörkt och suggestivt men ändå jättehittigt. Har hört ryktas att han ska ha Tensta Gospel på scenen också? Allt beror såklart på hur han sjunger detta, men gah, kan bli årets första gåshud, så nyfiken på hur det kommer att kännas i morgon! Känns absolut som det här kan vara en vinnarkandidat om han inte fuckar upp på scenen!

Okej! Det var det alltså... Ganska BRA första startfält! Faktiskt! Mina personliga favoriter är Adrijana, Ace Wilder och Nano, definitivt. Och jag tror att Ace Wilder och Nano är i topp-fyran, tillsammans med... ska vi gissa på Boris René och De Vet Du? Hade hellre sett Dinah Nah där dock, och hon är inte chanslös heller. Charlotte Perrelli och Adrijana tror jag däremot får det svårt.

Men som sagt! Allt kan ändras i morgon. Jag är på plats under repen såklart och rapporterar hela dagen här i bloggen!