Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 00:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/melodifestivalen2017/2017/02/01/valkommen-till-fahl-pa-festival-2017/

Fahl på festival

Välkommen till Fahl på festival 2017!

Rätta artikel

Jaaa, det är sant, Fahl på festival är tillbaka!

Förra året vid den här tiden låg jag på SÖS och umgicks intensivt med en blodtrycksmanschett och levde för olika schemalagda fikastunder med saft och limpmacka. Happy days! Fick permission från sjukan lagom till deltävling ett, vill jag minnas, och deltävling två såg jag på sjukan med ett glas insmugglad champagne i ena handen och en ett dygn gammal son i andra. (Kommer aldrig förlåta honom för att hans favoritlåt som spädis var "Kizungozungo"? Vad är det för FEL på dig barn?)

Men i år är jag så fruktansvärt redo att åter ge mig ut på schlagervägarna. Det kommer att bli ungefär som vanligt - här i bloggen blir det småprat och lite rapporter från en schlagerreporters vardag, det blir recensioner och krönikor varje vecka på dn.se, det blir chatt med mig och min radarpartner Clas Svahn under sändning på lördagarna. Nytt för i år är att jag ska göra ett mini-tv-program som läggs ut varje fredag - en genomgång av veckans tävling och en guide till vad du ska hålla utkik efter i programmet, plus snabbtippning av resultatet. Dessutom ska vi testa att sända ett uppsnack direkt från pressrummet på Facebook varje lördag runt 19.30 - missa inte det!

Gah, känner mig lite ringrostig faktiskt? Men det ska nog gå bra. En gång schlagerreporter alltid schlagerreporter.

Vi hörs i kväll igen - då blir det en första lyssning på veckans låtar och en rapport om första intrycket här i bloggen!

Och tills dess - missa inte mitt stora reportage från den finska uttagningen i lördags - Finland är en nation med MYCKET dåligt schlagersjälvförtroende, men de jobbar på saken. Och gör mitt quiz där du kan testa hur mycket du minns av det senaste decenniets schlagerskandaler!

KRAM!