Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-23 15:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/melodifestivalen2017/2017/02/02/forsta-repet-de-vet-du/

Fahl på festival

Första repet: De Vet Du

Rätta artikel

Vad var oddsen för att det skulle rullas ut en faktisk bil på scenen till detta Falska Samir & Viktor-bidrag? EXTREMT låga, I tell you. Men ärligt, hur trovärdigt är det att ett gäng pigga youtubers skulle roadtrippa i en gammal orange Volkswagenbubbla? Ser snarare ut som en medelålders loppisberoende innerstadskvinnas fantasi om det smakfulla 50-talet?

Hursomhelst. Det är faktiskt inte så mycket Samir & Viktor över det här som man hade kunnat tro. Det är snarare fem små Sean Banan. Utan Sean Banans låtar (ja, de är vidriga, men de är åtminstone vidriga med viss sjuk finess). Överlag känns det faktiskt ganska lamt? Barnpubliken/tweenpubliken är såklart målgruppen, men tycker liksom inte det har samma punch som Banan eller Samir & Viktor. Man ska liksom inte underskatta kraften hos en riktigt hittig "Bada nakna" - och det här är inte en "Bada nakna" eller ens en "Sean den förste banan".

Basfakta: Orange bil mitt på scenen, DJ Hunk i bar överkropp vid dj-bås, dansare iklädda dekonstruerade pom-poms, grafik i bildrutan.