Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 17:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/melodifestivalen2017/2017/02/09/forsta-repet-dismissed/

Fahl på festival

Första repet: Dismissed

Rätta artikel

Hmm. Vet ärligt inte vad jag tycker om det här? Kan inte bestämma mig? Jag är ett STORT fan av Ola Salo, menar det, tycker att The Ark gjort ett par helt odödliga jävla singlar, kan nästan börja böla fortfarande av introt till "It takes a fool to remain sane". Han har ju skrivit den här låten (ihop med Peter Kvint som skrivit Andreas Johnsons låtar) men den hade knappast platsat som The Ark-singel. Men den har NÅT. Ändå. Det finns ett mollackord mellan refrängrepriserna som är så snyggt, till exempel.

Sen kan jag inte heller riktigt bli klok över vad jag tycker om Dismissed och scenshowen och alltihop. Det är å ena sidan extremt överarbetat och ärligt talat rätt krystat. Hade förberett mig på att jag skulle hata det. Men det gör jag inte, tycker nog ändå att det är lite kul i sin stiliserade överspändhet.

Tobbe som sitter bredvid mig påminde mig om att han och jag var typ de enda som gillade Melody Clubs "The hunter", och jo, det här har vissa likheter. "The hunter" vann publikundersökningen på genrepet den gången (tror jag?) men åkte RÄTT ut ur tävlingen (näst sist) när det väl gällde. Hmm.