Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 09:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/melodifestivalen2017/2017/02/09/forsta-repet-roger-pontare/

Fahl på festival

Första repet: Roger Pontare

Rätta artikel

Man vet att Roger Pontare är på gång när någon ställer ut gigantiska fantasyfacklor på golvet, en tordönsstämma sjunger upp från kulisserna och någon av scenteknikerna börjar spontanvissla på en gammal Sarek-låt!

Ooooooch så traskar Pontare upp på scenen med Gandalfs gamla vandringsstav med resterna av några gamla handflådda kaniner hängandes och slängandes - välkomna till Melodifestivalen, allihop!

Älskar att detta är med i tävlingen, det måste sägas. Detta existerar inte utanför Melodifestivalen, och jag vill typ hägna in och fridlysa det för all evighet. Kulturminnesmärke! Det är tralligt och kul. Men bra? Nja... Bra eller dåligt är inte relevant, tänker jag. Det kommer nog att åka ut, swisch swisch. Men TACK för att du finns, Roger Pontare!