Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-19 18:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/melodifestivalen2017/2017/02/09/liten-forhandslyssning/

Fahl på festival

Liten förhandslyssning!

Rätta artikel

Okej! Här kommer en snabbgenomgång av låtarna i studioversion. Detta är alltså HÖGST preliminär bedömning - förbehåller mig rätten att ändra mig radikalt om alltihop när jag ser repen senare i dag! Okej? Med det sagt - här är första intrycket av veckans låtar!

 

Mariette - ”A million years”

Gah, det är verkligen SVÅRT när man fått en vinnarkandidat redan första veckan. Nu mäter man allt mot den. Lite orättvist - för hade den här låten kommit förra veckan hade jag känt: WOW SMASH DEN VINNER! Nu känner jag: tar den verkligen Nano…? Hursomhelst! Det är en supersnygg låt, slug liten visselslinga som hook, gillar verkligen att det är en pophit - känns som Mariette dragit så mycket åt det mörka ”arty” hållet men man är lite trött på det, no? Detta funkar så mycket bättre, jag gissar att hon gör något genomtänkt på scenen också. Bör vara veckans solklara vinnare!

Roger Pontare - ”Himmel och hav”

Haha, släng in MER naturromantik när du ändå håller på? Introt är supercheesy och ashärligt, barnkör och jojk. Får man en jättetrumma på scenen? I så fall: I’m in!

Etzia - ”Up”

Njäh, det här var för tråkigt. Det finns grejer med det här jag verkligen gillar - syntljudet i sticket till exempel, ljuvligt - och soundet överlag är kul. Men låten är för tjatig, tröttnar efter en halv vers. Får det nog svårt i tävlingen också…

Allyawan - ”Vart har du vart”

Åh! Gillar! Mysig poppig produktion, lilla blippbloppljudet genialiskt. Misstänker dock tyvärr att det här går samma väg som Adrijana förra veckan - swisch ut ur tävlingen och förhoppningsvis möjligtvis swisch in på P3.

Dismissed - ”Hearts align”

Ok, det hörs att Ola Salo skrivit det här! Och med Ola Salo som artist hade jag nog varit med på tåget. Det är ingen ”Calleth you cometh I” direkt, men en riktigt stilig låt. Mollackorden mellan refrängrepriserna - mycket mycket snyggt! Men med ett totalt okänt queerrockband? Mnja, blir nog svårt.

Lisa Ajax - ”I don’t give a”

Högst medelmåttig midtempo, refrängerna känns liksom inte klara? Som att någon entusiastiskt påbörjat en låt och tappat lusten och bara slafsat dit lite ljud och ett ”I don’t give a” om och om igen. Men vem vet, hon kanske gör den magiskt bra?

Benjamin Ingrosso - ”Good lovin’”

Okej, detta är typ smurfhits-Justin Timberlake, eller en präktig Bieber som ALDRIG skulle lämna sin apa på en tysk flygplats och låtsas som ingenting. Inte min grej alls, tycker det är extremtråkigt, men skulle ändå GISSA att det blir detta som tar sig till final ihop med Mariette. Jag tror Benjamin charmar sig rätt genom kamerorna.

Sammanfattningsvis? Svag vecka, Mariette undantaget. Hon är den enda som kommer att ha något i toppstriden att göra i finalen, tror jag. Fahl på festivals hjärta bankar även för Allyawan och för Roger Pontare den här veckan (att dessa två artister nämns i samma mening?!) - hoppas att någon av dem tar sig vidare.

Vi får se vad som ändrar sig efter repen i dag - jag är på plats i arenan hela dagen som vanligt!