Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 15:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/melodifestivalen2017/2017/02/16/deltavling-3-forsta-lyssningen/

Fahl på festival

Deltävling 3, första lyssningen!

Rätta artikel

Okej, här kommer då första intrycket av veckans låtar! Har bara hört studioinspelningar, så man får ta alla omdömen med STOR nypa salt som alltid - allt kan ändras när man hör hur folk sjunger live, hur scenshowen är, och så vidare och så vidare...

Robin Bengtsson - "I can't go on"

Jooodå shiny eyes Bengtsson kommer segla vidare till finalen med den här låten, om ljussättningen är NÅGOT i stil med förra årets genihighlighting. (Se bilaga 1.) Superhittig amerikansk-killpop-dänga. Oväntat ändå att årets grej blev f-ordet? Programledarskandalen, Lisa Ajax f-ordskavalkad förra veckan, och nu en rätt malplacerad "you look so fucking beautiful" i denna?

Krista Siegfrids - "Snurra min jord"

Mnjöh, det här var väl inte dåligt, men hopplöst ute ur tävlingen. Får mig att tänka på Mimi Ohs faktiskt lite underskattade "Det går för långsamt" 2012 (se bilaga 2). Light-pop på svenska typ? Lite tråkigt producerat?

Anton Hagman - "Kiss you goodbye"

Okej, det börjar som RIKTIGT vidrig Jason Mraz-skit, och man hinner bli ordentligt orolig, men när refrängen väl drar igång är det väl rätt okej ändå, riktigt klistrig melodislinga i "good-byy-ii-aa-ii-aay".

Jasmine Kara - "Gravity"

Hej hej lilla Sia-wannabe! Gah, man riktigt KÄNNER hur någon stått i studion och ropat "nasalare, nasalare!" när hon lagt sången på de där små "but we're gravity gravity ey"-partierna. Tycker inte riktigt det hänger ihop - de där små Siakrumelurerna, gitarrverserna, de små edm-partierna...

Owe Thörnqvist - "Boogieman blues"

Nej, jag vet inte vad jag ska säga om det här. Jag håller mig neutral. Det är en remake på "Varm korv boogie" komplett med varmkorvgubbereferenser.

Bella & Filippa - "Crucified"

Men HALLÅ poor man's First Aid Kit/Dixie Chicks i schlagerversion! Detta var ganska härligt, i studioversion åtminstone. Kommer hänga HELT på hur de sjunger tror jag, stämsången måste sitta som en smäck i den här typen av låtar. Får nog vänta lite med färdigt omdöme tills jag ser det på scenen. Men försiktigt positiv!

The Fo&o Conspiracy - "Gotta thing about you"

Hahaha, här har man tagit introt till Ratatas "Jackie" och, hur ska jag uttrycka det, besudlat det? Styckmördat det? Kört det i en köttkvarn och gjort en rätt blaskig råbiff av resultatet? Får inte ordning på den här metaforen än, men den sitter nog när det är dags för betygsättning på lördag. Är lite underväldigad av detta måste jag säga, hade väntat mig en hit när The Fo&o till slut dök upp i tävlingen. Det är mest en trevlig urvattnad pojkbandsdänga.

Såååå, ska jag våga mig på en första försiktig tippning? Robin Bengtsson känns glasklar. Sedan är det mycket svårare. Det lär väl stå mellan Anton Hagman, Bella & Filippa och The Fo&o? Eller möjligen om Jasmine Kara har ett oerhört överraskande svinbra scenframträdande och kan klämma sig in? Tror att Owe Thörnqvist och Krista Siegfrids är ute ur tävlingen åtminstone... Kul med svårtippat startfält åtminstone, känns som mycket kan hända och öppet för en eller annan skräll.

Bilaga 1:

Bilaga 2:

Mimi Oh