Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 04:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/melodifestivalen2017/2017/02/16/forsta-repet-robin-bengtsson/

Fahl på festival

Första repet: Robin Bengtsson

Rätta artikel

Haha, man tror att ALLA tänkbara "nya grepp" redan är gjorda när det kommer till Melodifestival, men Robin Bengtssons grej har jag faktiskt inte sett förut i det här forumet. Han börjar, bokstavligen, bakom scenen i en korridor och traskar upp till scenen med sina dansare i en lång kameraåkning i första versen. Vet inte vad jag tycker - lite krystat kanske? Men å andra sidan - allt nytt är ju kul för en luttrad schlagerreporter. Sen blir det rullbandsshow! Robin flankerad av fyra dansare. Tänk den där gamla OK GO!-videon som var viral för tio år sedan, fast lite mer stiliserat? Gillar detta faktiskt, hittig lite åttiotalsdoftande produktion, svängigt osv. Rätt smart att göra en konceptuell scenshow, Robin Bengtsson är kanske inte den MEST avslappnade dansaren vi sett på denna scen...

Men hallååå var är det hemliga vapnet: ljussättningen som gjorde honom till Steely Eyes Bengtsson förra året?

 

(PS: länge sen vi såg ett klassiskt skrevgrepp i Melodifestivalen, känns väldigt 2012, men här får vi faktiskt en TENDENS till skrevgrepp. Skrevtouch?)