Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 18:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/melodifestivalen2017/2017/02/17/eurovisionkaoset-i-ukraina/

Fahl på festival

Eurovisionkaoset i Ukraina...

Rätta artikel

Ja hörrni, man undrar ju om det ens blir ett Eurovision i maj? Det verkar rekordartat kaotiskt inom organisationen i Ukraina. Man kan läsa en rätt bra sammanfattning av läget här, men i korthet kan man väl säga att allt varit försenat, tävlingen bytt stad flera gånger, biljettförsäljningen skjutits upp flera gånger, och tidigare i veckan avgick ett par dussin personer från organisationen i protest mot den nya ledningen. Har hört ryktas att de inte ens har fixat all teknisk utrustning som behövs för att sända showen. Till detta kan man såklart lägga det generellt oroliga läget i Ukraina och kriget med Ryssland och så vidare. Nu skriver till och med New York Times om det.

Jag har faktiskt gått och väntat lite grand på att EBU ska dra ur pluggen och flytta tävlingen till... Tyskland, eller var det nu skulle hamna i reserv. Men nu är det väl alldeles för sent att börja rodda om hela showen. Ja hörrni, det blir nog spännande i maj!

Men hursomhelst! Har ni också Italien som favorit än så länge? Älskar denna pseudointellektuella dänga om mänsklighetens förfall! Rom 2018!