Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 09:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/melodifestivalen2017/2017/02/23/forsta-repet-jon-henrik-fjallgren/

Fahl på festival

Första repet: Jon Henrik Fjällgren

Rätta artikel

Minns ni det FULLKOMLIGA mischmaschet av eldar, dansare, träd, naturromantik och jojk på scenen när Jon Henrik var med förra gången? I år har de, så att säga, tonat ner numret en hel del. Det är blått ljus, Jon Henrik som börjar hopkrupen på scenen, och sångerska i mantel. Nu vet jag att jag hånade det estetiska haveriet förra gången, men... det här är lite VÄL mörkt och cleant, kan jag kanske tycka?

Låten är classic Jon Henrik, jojk och lite pratsång, fast med en rejäl schlagerrefräng sjungen av Aninia och en tonartshöjningssmocka. HUR ska man tänka om chanserna för det här? Å enda sidan är det samma-fast-hittigare än "Manne leam frijje" 2015, och då kom han tvåa efter Måns Zelmerlöw. Å andra sidan... känns det som att det inte alls finns något buzz kring Fjällgren i år? 2015 hade han vunnit "Talang" hyfsat nyligen, det var mycket snack om honom i förväg, nu känns det som man redan sett det, hört det, röstat på det, gått vidare?