Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fahl på festival

Första repet – Loreen

Okej jag vet att det är vecka fyra och jag är notoriskt känslomässigt svag vecka fyra (trogna läsare minns nog att jag började böla av Robin Stjernbergs ”You” en vecka fyra, for fucks sake), men jag började faktiskt nästan gråta lite när jag såg det här. Inte för att numret är perfekt (än, det kan nog fixa till sig) utan snarare lite rörigt, men. Loreens dansare re-enactar den där bilden på kvinnan som slår en nazist i huvudet med en handväska, och jaaa det ser kanske lite fånigt ut på scenen i en koreografi, jag vet inte. Men den där symbolen, handväskan i huvudet. Och inledningen med flickan som i en Sias ”Chandelier”-inspirerad danssekvens står bredvid Loreen, och den äldre kvinnan… Jag tycker faktiskt att det är helt fantastiskt att det här avslutar årets Melodifestival. I schlagersammanhang är det här fan det mest politiska jag någonsin sett.

Heja Loreen.