Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-26 03:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/melodifestivalen2017/2017/03/03/andra-chansen-genrep/

Fahl på festival

Andra chansen-genrep!

Då kör vi då! Jag bloggar hela genrepet som vanligt i det här inlägget allt eftersom, så uppdatera sidan ofta om du följer i realtid. Okej? Okej!

Och vi är igång. Rätt in i ett shownummer som verkar ha något sorts oklart futuristiskt schacktema? Det är någon sorts... okej, det är någon sorts RAP? Haha hjälp. Hasse Andersson rappar. Clara Henry och David Lindgren rappar. Har vi inte PRATAT om det här med att låta melodifestivalprogramledare rappa, sedan den fruktansvärda rap-incidenten med Sanna Nielsen och Robin Paulsson 2015?

Nå, låt oss i stället prata om Claras klänning, den vinröda galaklänningen med ena axeln bar, herregud vad snygg hon är. Och håret! Hasse och David kör kostymer som vanligt.

Och vi kastar oss in i duellerna. Först ut - FO&O som möter De Vet Du. Känns som jag skrivit/beskrivit de här numren ungefär fyra miljoner gånger nu, och ni har ju sett det förr, så håller mig lite kort här och nöjer mig med att notera: FO&O-textraden "you make me wanna wag my tail", samtidigt som de skakar lite på sina små rumpor? Hahaha. Noterar även: De Vet Du är lite svajiga i dag, åtminstone i introt (medhörningsproblem?). Men barnen i arenan klappar glatt med och tycker det är festligt, och jag har nog bestämt mig för att det är fördel De Vet Du i den här duellen.

Så blir det förbandad sketch - ett återbesök i kemtvätten där schlagerkläderna tvättas.

Dags för Axel Schylström mot Lisa Ajax. Schylström har bytt kläder till den puderrosa kavajen han hade på repet i går - bra val! Tyckte han såg så kypare ut i deltävlingen, mycket finare nu. En textrad att kontemplera här också: "släpp tag om hatten"? Haha. Lisa Ajax är supersäker, inget är förändrat sedan deltävlingen, låten är snygg, hon borde vinna den här eller? Hmm.

Mellanaktdagsigen! David Lindgren sjunger autentiska Twitterkommentarer om programmet. Haha, det här var faktiskt en rätt kul och ny idé! Fnissade!

Tredje duellen - Boris René mot Dismissed. Inte SUPERengagerad i den här duellen kanske. Tycker båda bidragen är... okej? Boris är ruskigt taggad i kväll, och väldigt säker. Tror nog han tar hem det här rätt lätt?

Nästa mellanakt... Claras vlogg, där Hasse får ta över vloggkameran. Mnjöh. Lång dags färd mot...

...kvällens enda riktigt spännande duell - Anton Hagman mot Loreen! Herregud, kommer typ få en hjärtinfarkt i morgon av nervositet. Hagmans låt har gått oväntat bra på Spotify, tror han har en rejäl chans att vinna den här och göra Loreexit till en realitet? Alltså han är supergullig och låten är ju... söt, men fan alltså. Ska det här vara året när vi röstar UT det bästa Melodifestivalbidraget? *biter på naglarna*

Nästa mellanakt - Daniel Norbergs parodier på finallåtarna. Ska inte säga så mycket om det, jag tycker det till största delen är SÅ DUMT, men tror det går hem hos barn och halvengagerade tittare i chipssofforna faktiskt.

Sen är det intervju med Christer Björkman och en norsk man som heter Per Sundnes som programlett norska uttagningen några gånger, de snickesnackar lite om Norge vs Sverige och visar lite gamla klipp. Vilken konstig utfyllnadsgrej?

Sen kommer Dani M och Linda Pira. ÄLSKAR Linda Pira så inte mig emot. Men herregud vilket konstigt mischmasch av mellanakter/sketcher/inslag den här veckan. Allt känns totalt lösryckt. En kemtvättsketch och en norrman, Linda Pira och ett shownummer, Hasse vloggar parodier och lite sjungna twitterkommentarer, vilken satans röra?

Och så lottas det fram resultat som vanligt på genrepet, och det verkar som att vi (precis som i fjol) får startordningen för finalen direkt i programmet i morgon (i dag är det dock en fejkad startordning som presenteras).

Okej hörrni - det var det genrepet! Känns väl som de första tre duellerna är rätt ospännande/oengagerande, och att det hela kommer kännas som en lång transportsträcka till sista minuten där de avslöjar om det blir Loreen eller Anton Hagman? Vi får se i morgon!

Nu ska Fahl på festival packa ihop här på arenan, och sen blir det, håll i er, KARAOKE. Hoppas jag. Vi hörs i morgon igen! Stay strong #loreemain!