Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-17 19:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/melodifestivalen2017/2017/03/04/hej-hej/

Fahl på festival

Hej hej

Hallå! Nu är jag installerad i veckans pressrum och sitter och förbereder inför kvällen. Det är en konstig Andra chansen - jag känner mig intensivt ointresserad av de tre första duellerna, och det hela känns mest som en transportsträcka fram till sista minuten när man får veta om det blir Anton Hagman eller Loreen. Vet fortfarande inte vad jag tror?

Sen är det ju intressant med FINALSTARTORDNINGEN också. Den kommer vi att få direkt i programmet i kväll, när röstningen är avslutad får man en 1-12-ordning med tomma luckor för de fyra Andra chansenbidragen som sedan petas in ett efter ett. Kommer man att kunna utläsa något av vilka de tomma platserna är? Klurigt. Men om man säger så här: är det bara startnummer två som är tomt när sista bidraget ska ropas ut, så lär det ju inte vara Loreen som vunnit. Tror hon får en plats i slutet, eller andra halvan åtminstone (men inte allra sist).

Vem kommer få starta showen? Min gissning är Benjamin Ingrosso. Han har en peppig upptempolåt som folk blir glada av, men är inte direkt med i striden om segern.

Och vem får avsluta då? Den är också riktigt svår! Särskilt i en final som känns så jämn. Skulle tro så här: antingen lägger SVT/Björkman en av favoriterna med ett maffigt nummer sist, och då blir det Robin Bengtsson eller Nano eller Wiktoria. Eller också lägger man något chanslöst men kul sist för att inte anklagas för att ge något bidrag en fördel - De Vet Du, kanske, om de vinner sin duell? Owe Thörnqvist kanske, till och med, så som man gjorde med Hasse Andersson 2015? Eller Ace Wilder? Hmmm. Vad tror ni?