Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-18 14:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/modebloggen/2011/08/12/stockholms-modevecka-rodebjer-varsommar-2012/

Modebloggen

Stockholms modevecka: Rodebjer vår/sommar 2012

Rätta artikel

Modebloggen rapporterar från visningarna under Stockholms modevecka – för våren 2012.

Automatically Sunshine heter Rodebjers kollektion för sommaren 2012. Och så att det inte ska undgå någon inleddes visningen med en riktigt knallgul kappkostym, som fick de flesta i publiken att vakna till liv. Det var den look som Rodebjer valde att inleda hela modeveckan i Stockholm med och som genast ingav hopp i vilken tvivlare som helst. Tvivlaren som inte trott att Stockholm skulle kunna visa något roligt och lekfullt, det vill säga.

Kappkostymen, som just kanske blivit till Rodebjers signum, kändes här så pass modern och uppdaterad (med exempelvis läderfoder längs slagen) att det till och med framstod som en god idé att dra på sig den i solskensgult. Ännu mer komplett med solhatt och färgsplashade skor.

Och färgsplashen kan man nog kalla det genomgående temat för kollektionen, som Rodebjer baserat på " en konstnär som frenetiskt mixar liv och konst under den heta solen vid Medelhavets kust". Färgsplashandet såg vi alltså inte bara på skor, utan även toppar, klänningar, badkläder, shorts och kjolar. Det färgmönstret mixades sedan med allt som du kan tänks behöva under livet på stranden vid Medelhavet: randiga skjortklänningar, vit kostym, rosa sammetsshorts, stickade tröj/kjol-set, diverse hattar och påsar att accessorera med, nån "indianmönstrad" kjol och en och annan solgul långkjol i jersey.

Rodebjer vår/sommar 2012.

Både kollektionen och visningen var mycket större än hur vi är vana vid att se Robebjer under modeveckan. De två senaste säsongerna har det varit mindre och intimare visningar där de utvalt bästa plaggen ur kollektionen visats för en skara lika utvalt folk. Nu var det helt enkelt mer av allt: mer folk, fler plagg, stora och breda penseldrag och poppig musik i högtalarna.

Den där eleganta och tidlöst men samtidigt rått och kaxigt chica Rodebjer-kvinnan vi är vana vid att se, hon var inte riktigt där den här gången. Men till saken hör att Rodebjer hade kunnat plocka fram henne även den här säsongen, genom att skala ner och hålla igen på visningen. Men det valde hon att inte göra.

Och en detalj viktig här tycker jag. När du anlände till visningen vid kl 09 på morgonen stod det uppdukat med dryck för dig att välja, antingen kaffe i kopp eller apelsinjuice serverat i champagneglas. Perfekt sådär strax innan frukost. Men. Den som valde juicen, fick en spetsad överraskning att i hemlighet smutta på. Det vill säga vodka-apelsinjuice. Så Rodebjer-kvinnan hade nog allt tagit semester. Vid Medelhavet.

Rodebjer vår/sommar 2012.

Foto: Jag själv, Kristian Löveborg/MBFWS.

PS. Förresten, en nyhet från Rodebjer redan nu är att de: öppnat webbshop !

Och PS2: är du nyfiken på insiderfavoriten Rodebjer får du absolut ej missa den fantastiska intervjun Maria Lindholm gjort med chefdesignern Carin Rodebjer här.