Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-24 10:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/modebloggsbloggen/2009/11/16/hotspot-kan-inte-forestalla-mig-ett-liv-utan-bloggen-5298/

MODEBLOGGSBLOGGEN

Hotspot - "Kan inte föreställa mig ett liv utan bloggen"

Trots att hon inte har flest besökare utnämndes Karolina Skande tidigare i år till Sveriges mäktigaste modebloggare av Pause.se som frågat folk i modebranschen vem som har mest inflytande över sina läsare. Den här veckan kikar Modebloggsbloggen på Skandes blogg Hotspot:

 

 

 

 

Jag som bloggar: Karolina Skande, bor i Stockholm. Jobbar som frilansande modejournalist och stylist för bland annat DN.

 

Därför bloggar jag: Inledningvis var det för att jag själv inte kunde hitta några bra bloggar eller webbsidor om mode. I dag har det dock blivit en naturlig del av mitt liv och jag kan inte föreställa mig en vardag utan bloggen. Under olika perioder fyller bloggen olika syften men generellt så får den mig att hålla mig ajour med allt som händer i modevärlden, den bidrar även till en dialog med andra modeintresserade och jag kan skriva om nördiga detaljsaker som det inte finns något forum för någon annanstans.

 

Det här kännetecknar min blogg: Min blogg är otroligt fokuserad på just mode. Den handlar inte om mig, även om den ofta har en personlig ton, den handlar uteslutande om mode, kläder och allt som berör det. Min specialitet har kommit att bli att hitta intressanta referenser och paralleller mellan olika saker. Det kan vara att jämföra olika kollektioner med varandra eller att hitta ett samband mellan mode och någon annan kulturform, till exempel konst, film, litteratur.

 

Så gör jag för att sticka ut från mängden av modebloggare: Många modebloggare har en väldigt personlig stilvinkel där majoriteten av inläggen handlar om vad personen i fråga har på sig, har handlat, vill handla, tycker är snyggt. Jag försöker att utöver detta även placera mode i ett större perspektiv, men det utan att det blir pretto eller känns svårt och obegripligt.

 

Om jag bara fick ha tre plagg i garderoben för resten av mitt liv: Kavaj, vit skjorta och ett par smala byxor. Det är ungefär allt som finns i min garderob även idag så det skulle inte bli en så stor omställning, ha ha.

Vinterns viktigaste modetrend enligt mig: Den viktigaste modetrenden just nu är utan tvekan den mångfacetterade modebilden som vi har just nu. Visst kan det kännas som om alla ser ut som Balmainkloner (speciellt om man kollar in många modebloggar) men det stämmer inte riktigt. Aldrig tidigare har så många stilar, strömningar och trender samexisterat som nu. Ser man tillbaka på till exempel sjuttiotalet då alla verkligen var hippies med utsvängda byxor så är det stor skillnad mot i dag. I dag kan du ha vilken stil som helst och ändå vara modern och moderiktig, huvudsaken är att du har gjort personliga och medvetna klädval.

 

Aktuell/kommande trend jag INTE gillar: Jag har svårt för mode som ska vara väldigt knasigt och skojigt, något som vi såg en del av på vårvisningarna i Milano, men det är bara en personlig åsikt.

 

Årets vinterjacka: Vågar man svara päls? Pälsfodrade skinn- och mockajackor är onekligen något som jag dras till just nu.

 

Snyggaste skor i vinter: Snörkängan alternativt ett par lågskaftade platta och enkla boots.

 

Bästa modestad: Det finns ingen annan modestad än Paris!

 

Modeförebild: Oj, de är hur många som helst, både yrkesmässigt och stilmässigt. För att nämna några: Charlotte Gainsbourg, Camille Bidault-Waddington, Grace Coddington, Mercedes Helnwein (eller kanske framförallt kvinnorna i hennes tavlor), Leith Clark, Lara Stone med många fler.

 

Senaste fynd: Det var ett tag sen jag handlade något men jag köpte för några månader sedan ett halsband för 399 kr som jag använder nästan varje dag, det måste ändå anses vara ett fynd.

 

Bästa budgetknepet: Hitta en bas som passar din stil och håll dig till den. Du varierar dig genom att byta smycken och småaccessoarer. Då behöver du inte köpa nya kläder hela tiden utan kan uppdatera din look med hjälp av billiga accessoarer.

 

Favoritbutik: Acne...

 

Bästa höstkollektionen 2009 enligt mig: Sverige - Acne, Whyred eller Rodebjer. Internationellt - Haider Ackerman eller Ann Demeulemeester.

 

Bästa vårkollektionen 2010 enligt mig: Sverige - Acne. Internationellt - A.F Vandevorst, Louise Goldin, Alexander McQueen

 

Favoritaccessoar: Just nu stora halsband och många ringar.

 

Viktigaste skönhetsprodukt: Skin Smoothing Cream från Dermaliogica

 

Favoritsajter om mode: Oj, var ska jag börja... Det går dock inte en dag utan att jag kollar in The Fashion spot och Style.com

 

Gå till Hotspot.