Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-07 13:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/modebloggsbloggen/2010/01/25/bookofmiri-anvander-platapumps-som-cykelbromsar-5856/

MODEBLOGGSBLOGGEN

Bookofmiri - använder platåpumps som cykelbromsar

Miri Höglund i Linköping syr om kläder i terapeutiskt syfte och använder silkiga underklänningar för att känna sig som en ”Mad Men”-karaktär. I hennes blogg finns dagens outfit-bilder från tvättstugan, noteringar över lustigheter i vardagen samt en hel del kattprat. Den här veckan spanar Modebloggsbloggen in Bookofmiri:

 


Intressen: Massvis. Läsa, fota, teckna, jaga vintagekläder, skriva, dagdrömma, bada, bli vemodig och vettskrämd av japanska skräckfilmer, krama katter, med mera.

 

Därför bloggar jag: Framför allt för att det är roligt. Jag gillar att ha en plattform där jag får vara totalt ego och kan styra och blanda precis som jag vill.

 


Det här vill jag förmedla med min blogg: Glimtar av Livet på tredje våningen!

 


Så tycker jag om den svenska modebloggsvärlden: Jag vet inte riktigt, de få modebloggar jag besöker har alltid spår av vardag och bloggarens karaktär så jag ser dem mer som bloggar om en person än om mode, dock kan jag väl tycka att de största modebloggarna är lite likriktade men det ligger ju lite i naturen av att var populär och mainstream.

 


Min egen stil: Jag var nog lite roligare förr, då beskrev jag min stil som excentrisk tant möter färgglad slampa. I dag är det mest femtiotalsklänningar och där under ett gäng farligt höga platåpumps.

 


Här får jag inspiration: Filmer är en enorm inspirationskälla, likaså böcker. Jag tycker kläder är som absolut roligast när de understryker en karaktär.

 


Mina favoritplagg just nu: Mitt senaste vintagefynd, en grönprickig lätt transparent femtiotalsklänning, och min lilla "folkiga" kofta som jag fyndade på Myrornas barnavdelning. Den är precis lagom kort, koftor brukar annars alltid bli för långa på mig då jag är så obetydlig på längden, dessutom är den supervarm vilket verkligen har behövts den här vintern. Annars är mammas femtiotalsklänningar som jag ärvt mina absoluta favoriter i klädkammaren, de har alla en historia, hon kan berätta för mig när och var hon har haft dem på sig. Det här är en vardagsklänning med nyponrosor och stora fickor.

 


Bästa accessoaren: Strumpbyxor kan verkligen förändra en look och är minst sagt nödvändigt i vårt klimat. Sedan älskar jag stora bruna solglasögon från sjuttiotalet. Sådana som täcker halva ansiktet.

 


Favoritskor: Alla former av platåer. Jag älskar platåer och skyhöga klackar. (Dessutom praktiskt att ha när cykelbromsarna slutar funka i nerförsbackar. Bättre skala av en centimeter platå än att dö.)

 


I min sminkväska: Svart kajal, läppglans och fickspegel.

 


Kan inte leva utan: Det finns inget i min klädkammare jag inte kan leva utan men allra minst vill jag bli av med mina klänningar. Det är det ultimata plagget för lata och bekväma människor. Bara dra en över huvudet så är du klar. Megabonus för att det är fint också.

 


Här hittar jag mina kläder: Nästan uteslutande i second hand-butiker och på loppisar. Älskar att rota genom massa skit och hitta det där fyndet som ger en hjärtklappning för några tior. Myrorna, Röda Korset och Stadsmissionen besöker jag varje gång jag är nere på stan. Det som inte är second hand brukar komma från H&M, Gina Tricot och Monki. Och Lindex och Kappahl när det gäller underkläder.

 


Mitt bästa pysseltips: När jag mår dåligt, då brukar jag alltid isolera mig, kolla på ”Buffy The Vampire Slayer” och slakta kläder genom att försöka sy om dem. Det gör mig glad för stunden men det slutar alltid med att jag aldrig använder kläderna så det är rent terapeutiskt.

 

Bästa modestad: Kanske Tokyo för dess fantasi.

 

Bästa budgetknep...: Second hand helt klart. Och att sy om gamla trasor man tänkt göra sig av med, då spelar det ingen roll om man gör fel och om man har tur får man ett helt nytt plagg. Go bananas.

 


... och när jag vill lyxa till det: Fortfarande second hand. Det finns inget roligare, fast när det är lyx åker jag till andra städer och gör en heldag av det.

 


Mina egna favoritmodebloggar:
Oh darling!, The snail and the cyclops, Esme and the Laneway och Hannah & Landon.

 

Gå till Bookofmiri här.