Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-14 13:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/nhl/2012/11/10/erixon-bade-har-och-dar/

NHL-bloggen

Erixon både här och där

Mycket Erixon den här morgonen. Timrås Sebastian flögs in till Åbo och Tre Kronor sedan Modobacken Jonas Ahnelöv fått problem med ljumsken.

I AHL var det Tim Erixon som var namnet på allas läppar. Förra säsongen spelade han i Connecticut, New York Rangers farmarlag. Men då Tim var en del i bytesaffären där Rick Nash hamnade på Manhattan spelar han nu i Columbus farmarlag Springfield.

När lagen möttes i söndags vann Springfield med 10-2. Tim gjorde ett mål och spelade fram till tre.

Natten till lördagen var det dags igen. Springfield vann den här gången också, fast nu bara med 2-0.

Vem gjorde målen?

Jo, Tim. Båda kom i powerplay i tredje perioden. Tim har försökt förbättra sitt skott till den här säsongen och det verkar ha fungerat bra.

Anders Nilsson gjorde sin debut i AHL efter sjukdomsproblem under hösten. Det blev en strålande debut då hans Bridgeport vann med 5-2 borta mot Manchester. Förre Luleå-målvakten tog 32 av 34 skott.

Det gick också bra för förre brynäsaren Niklas Svedberg, som tog alla 27 skotten han fick på sig utom ett och bidrog till att Providence vann med 2-1 hemma mot Albany.

Däremot hade Cristopher Nilstorp en tung kväll för Texas hemma mot Toronto som vann med 3-0. Nilstorp fick 17 skott på sig och tog 14. Två av målen gjordes av finländaren Leo Komarov, som hade stor hjälp av sin landsman i målet för att ta hem segern. Jussi Rynnäs höll nollan trots 31 skott.

När Milwaukee slog Chicago med 7-4 gjorde Patrick Cehlin ett mål och spelade fram till två. Inte heller här var svenska målvakterna speciellt lyckosamma. Både Chicagos Eddie Läck och Magnus Hellberg i segerlaget byttes ut.