Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-11 06:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/nhl/2012/11/12/mycket-patric-och-patrik-pa-hovet/

NHL-bloggen

Mycket Patric och Patrik på Hovet

Det handlade väldigt mycket om Patric på Hovet, men det var ändå Patrik som avgjorde.

Patric Hörnqvist gjorde comeback i Djurgården. Först skymde han målvakten då Erik Gustafsson sköt 1-1 och slog själv in 2-1 i boxplay. Han checkade till sig pucken djupt i Västerås zon, spelade in till Gabriel Landeskog, som sköt. Hörnqvist var sedan där och slog in returen.

St. Louis-anfallaren Patrik Berglund gav Västerås ledningen med 1-0 i första perioden och det var också han som avgjorde 2.19 in på förlängningen. Hans tionde och elfte mål i allsvenskan den här sejouren.

Det var en riktigt bra match där för en gångs skull Djurgården höll uppe spelet bra i 60 minuter, lite drygt. Det var fysiskt spel och grinigt. Hade det varit elitserien hade man sagt det var slutspelshockey. Nu får man väl kalla det kvalseriehockey.

Men utan tre ordinarie backar, Douglas Murray, Timmy Pettersson och Linus Arnesson, kom misstagen till slut.

Publiksiffran var det alla fall elitserieklass på - 6 524.

I nästa hemmamatch väntar Leksand för Djurgården. Det är redan nästan slutsålt till den matchen som går 16.00 på söndag.