Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 05:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/nhl/2012/11/15/fowler-vet-inget-om-sodertalje/

NHL-bloggen

Fowler vet inget om Södertälje

Nu har Cam Fowler landat i Sverige och han är sugen på att komma igång och spela direkt. Han spelar gärna med sitt nya lag Södertälje på lördag då de möter Asplöven hemma. På fredagen ska han testa isen för första gången och får då också sällskap med Philadelphia-backen Nicklas Grossman.

Så här sa han till Länstidningen i Södertälje på torsdagen:

"Jag vet egentligen ingenting om Södertälje eller laget. Men jag har förstått att det finns stor hockeykultur här. Jag ser fram emot att få träffa killarna, men jag får nöja mig med att se dem på tv i kväll (Karlskrona borta). Om jag orkar hålla mig vaken.

Den 20-åriga backen från Anaheim, som är uppväxt strax norr om Detroit, berättar att hans stora idol är Nicklas Lidström.

Fowler kommer att spela i tröja nummer 44.

Två nya NHL-spelare blev klar för klubbar i Europa på torsdagen. Paul Stastny lämnar Denver och Colorado för spel i München och Washingtons kanadensare Jason Chimera ska spela i Chomutov i tjeckiska ligan.

Då tidningen Hockey News inte har så mycket hockey att skriva om under lockouten måste man hitta på annat. Som till exempel att lista hockeyspelare utifrån deras namn och mat eller dryck. Då kan det bli så här:

1. Pär Djoos

2. Milan Chalupa

3. Frederik Cook

4. Paul Coffey

5. Jari Kurri

6. Jim Korn

7. Adam Oates

8. Andre Champagne

9. Steven Rice

10. Bob Beers