Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 23:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/nhl/2012/11/16/zugs-nhl-spelare-avgjorde/

NHL-bloggen

Zugs NHL-spelare avgjorde

I Nordamerika pratade NHL:s Gary Bettman om att det borde vara ett uppehåll i förhandlingarna i två veckor. Snart har det ju varit det i en vecka och samtidigt börjar det spekuleras i vem som ska ersätta honom.

Han måste ju sluta någon gång...

Men de lockoutade spelarna spelade hockey också. I alla fall en del av dem.

Det var stormatch i schweiziska ligan mellan Henrik Zetterbergs Zug och Patrice Bergerons Lugano, men det var ändå i matchen Fribourg-Biel kvällens stora NHL-stjärna hade uppvisning.

Biel vann med 4-3 och Bostons Tyler Seguin gjorde två mål och spelade fram till ett. Seguin har nu på 16 matcher gjort 15 mål och assisterat till 11. Imponerande.

Hur gick det för Zäta då?

Jo, Zug vann med 3-1 och idel NHL-spelare var inblandade i de tre hemmamålen. Rafael Diaz gjorde det första, Zäta i par med Linus Omark passade till det andra och hela ligans poängkung Damien Brunner gjorde det sista.

Bern slog Davos med 4-2 och här var spelarna från New York Islanders matchvinnarna. John Tavares gjorde ett mål och assisterade till två. Backen Mark Streit assisterade till det fjärde. I Davos fick Rick Nash en assist.

Jason Spezza gjorde ett mål och passade till ett, men det hjälpte inte för Rapperswil borta mot Ambri-Piotta som vann med 6-4.

SKA St. Petersburgs lagkapten Ilja Kovaltjuk fortsätter att göra många och viktiga mål. Borta mot Vitjaz Tjekhov avgjorde han med 42 sekunder kvar till 3-2 i en match där hemmalaget ledde med 2-0. Tony Mårtensson assisterade till 1-2 och sköt själv 2-2. Vladimir Tarasenko assisterade Kovaltjuk till segermålet.

Detroit-stjärnan Pavel Datsjuk hade också en stor kväll. När CSKA bortaslog Torpedo Novgorod med hela 6-1 spelade han fram till hälften av målen.

Dynamo Moskva fick dock stryk borta mot Severstal Tjerepovets med 4-2, trots att Richard Gynge gjorde ett av Dynamos mål framspelad av sina kedjepolare Alexander Ovetjkin och Nicklas Bäckström.

Efter bara ett enda mål på elva matcher fick Winnipegs Evander Kane på fredagen sparken från Dynamo Riga.

I Finland var det en riktig danskkväll. När JYP hemma vände och vann med 4-3 på straffar svarade Lars Eller för 2-3 och 3-3 innan han också avgjorde på straff. När Lukko slog Pelicans med 6-2 gjorde Mikkel Bödker två mål och passade till ett, Dallasforwarden Philip Larsen gjorde ett mål och Frans Nielsen passade till ett.

Men Jesse Joensuu kan också. När Ässät bortaslog Ilves med 3-1 assisterade han till alla tre målen. Två av dem bakom Anders Lindbäck, då det sista kom i tom bur. Lindbäck fick 31 skott på sig och tog alla utom två.

I den svenska målvaktsmatchen i AHL mellan Texas och San Antonio vann Cristopher Nilstorp klart mot Jacob Markström då Texas vann med 3-0. Nilstorp fick 21 skott mot sig och tog alla. För det belönades han med att bli utsedd till matchens andra stjärna. Markström fick 31 skott.

I tjeckiska ligan debuterade Jason Chimera med att avgöra straffläggningen när Chomutov slog Mountfield, där Milan Michalek gjorde målet. Ales Hemsky gjorde också ett mål när Pardubice föll borta mot Litvinov med 6-3.