Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-15 08:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/nhl/2012/11/20/nhl-vill-ha-forslag-fran-spelarna/

NHL-bloggen

NHL vill ha förslag från spelarna

När förhandlingarna i NHL-konflikten återupptogs natten till tisdagen svensk tid krävde ägarsidan att spelarfacket skulle komma med ett bud för att försöka få till ett nytt kollektivavtal. Mötet höll på en och en halv timme och man kommer att fortsätta samtalen igen i kväll i New York.

NHL:s vice kommissionär Bill Daly menade efter senaste mötet att det är ägarsidan som kommit med de genomarbetade förslagen så här långt. Nu är det upp till spelarsidan att lägga ett omfattande förslag.

Samtidigt har tonläget skärpts kring konflikten senaste veckan. Speciellt NHL-kommissionären Gary Bettman har fått utstå hårda ord. Det värsta påhoppet kom från Stanley Cup-mästaren från Chicago 2010 Kris Versteeg, som i en radiointervju liknade personerna som leder NHL vid cancersvulster.