Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-13 19:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/nhl/2012/11/22/nilstorps-nolla-sprack-efter-149-minuter/

NHL-bloggen

Nilstorps nolla sprack efter 149 minuter

Cristopher Nilstorp hade hållit nollan i två raka matcher och i 149 minuter och 52 sekunder i AHL innan den sprack.

Nilstorps Texas mötte stjärnspäckade Oklahoma och det var Jordan Eberle som satte första pucken bakom "Torpet". Redan efter 1.47. På 34 skott gick sex in så Oklahoma vann med 6-4 till slut.

Oklahomas superstjärnor hade följande facit: Eberle 1+1, Taylor Hall 1+2, Ryan Nugent-Hopkins 0+2 och Magnus Pääjärvi hade en assist. Justin Schultz gjorde sitt nionde mål för säsongen. Backen har varit stålande i höst och leder faktiskt AHL:s poängliga efter 9+14 på 16 matcher.

Bara ett svenskt AHL-mål blev det natten till torsdagen och det gjorde Carl Klingberg i St. John då de föll mot Hamilton med 2-1.

I Finland assisterade Tre Kronor-aktuelle Erik Karlsson till ett av målen när Jokerit vann med 4-0 mot Lukko. Karlsson spelade 27.47. Philip Larsen i Lukko spelade faktiskt åtta sekunder mer.

Anders Lindbäck är också aktuell för Tre Kronors nästa turnering Channel One Cup i Moskva dagarna före jul. Han har haft två tuffa dagar med två raka matcher i finska ligan. Mot Blues blev det torsk med 4-3, men på torsdagen vann hans Ilves med 2-1 mot TPS Åbo.

På de här två dagarna har Lindbäck gjort 89 räddningar. Mot TPS tog han 46 skott och var en stor bidragande orsak till segern efter straffar. Han plockade också alla tre Åbo-straffarna, från Mikko Koivu, Lauri Korpikoski och Petteri Nummelin.

Från Ryssland rapporteras att Ilja Kovaltjuk lämnat St. Petersburg och flugit till Tver av personliga skäl. Iljas föräldrar bor i staden.

När Asplöven slog Mora med 5-4 efter straffar klev Anze Kopitar, som blev poänglös, av matchen på grund av sjukdom.