Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-13 03:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/nhl/2012/11/23/nhl-installt-till-14-december/

NHL-bloggen

NHL inställt till 14 december

NHL:s svar på spelarfackets förslag tidigare i veckan kom sent på fredagen svensk tid.

NHL ställer in alla matcher fram till 14 december. All Star-matchen ställs också in.

Spelarfackets Don Fehr kommenterade de inställda matcherna så här:

"Gapet mellan oss ekonomiskt ligger nu på 182 miljoner dollar. NHL-kommissionären Gary Bettman sa häromdagen att ligan förlorar 18-20 miljoner dollar per dag under lockouten. Att ställa in matcher ytterligare 14 betyder att ligan då förlorar lika mycket som gapet är mellan oss och ligan. Det gör att beslutet att ställa in ännu fler matcher bara känns onödigt till stor besvikelse för alla hockeyfans. Spelarna vill förhandla, men vi behöver en motpart som också är det."

Sedan 1994 har nu 2 120 grundseriematcher, varav 423 den här säsongen, tre All Star-matcher och en Winter Classic ställts in på grund av lockout.