Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 11:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/nhl/2012/11/24/seguin-och-backis-hetast/

NHL-bloggen

Seguin och Bäckis hetast

Tyler Seguin är utan tvekan hetaste NHL-spelaren just nu. På fredagen sköt han sitt tredje hattrick sedan han kom till schweiziska ligan. På 19 matcher har han nu gjort 19 mål och 12 assist. Hattricket är hans tredje på de senaste nio matcherna.

När hans Biel på fredagen slog Bern med 4-2 inför 17 043 åskådare i Bern, gjorde Patrick Kane det fjärde målet.

Nicklas Bäckström är dock inte långt efter Seguin och han spelar i en vassare i liga än den i Schweiz. När Dynamo Moskva slog Severstal Tjerepovets med 5-3 i KHL gjorde Bäckis ett mål och assisterade till tre. Alexander Ovetjkin gjorde två mål.

Till råga på allt var det Bäckis födelsedag. 1+4 i världens bästa liga på sin 25-årsdag, det är inte så dåligt.

Zug slog Langnau med 6-2. Henrik Zetterberg gjorde 1+1, Rafael Diaz 0+2 och Damien Brunner gjorde ett mål. Linus Omark assisterade till två mål och har nu gjort 9+25 och är bara en poäng efter Brunner i ligans poängliga. Trea är Seguin, men Zäta är på rask klättring uppåt. Tyler Ennis gjorde ett av Langnaus mål.

Joe Thornton, som haft det tungt ett tag med sex matcher i rad utan poäng, fick äntligen spela fram till ett mål. Men det räckte ändå inte. Davos föll med 3-1 hemma mot Zürich, där Dustin Brown gjorde ett av målen.

Michael Del Zotto gjorde 1+1 och Jason Spezza assisterade till ett mål när Rapperswil hemmaslog Kloten med 6-4.

I KHL var Sergej Kostitsyn också het med ett mål och två assist när hans Avangard Omsk slog Avtomobil Jekaterinburg med 6-3. Sergej Gontjar hade tre assist när Metallurg Magnitogorsk slog Barys Astana med 5-1. Vladimir Tarasenko och Tony Mårtensson gjorde var sitt mål när SKA St. Petersburgs slog Dinamo Minsk med 3-2 i förlängningen. Till sist hade också Pavel Datsjuk 1+1 när CSKA hemmaslog Torpedo Novgorod med 3-2 efter straffar.

I Tjeckien öste Kladnos NHL-stjärnor återigen in en massa poäng när de hemmaslog Skoda Plzen med 4-3. Tomas Plekanec hade tre assist, Jaromir Jagr två och backen Marek Zidlicky 1+1.

Douglas Murray spelade sin sista match för Djurgården som bortaslog Tingsryd med 2-0. Lagets tredje raka seger, där Gabriel Landeskog var inblandad i ett slagsmål i andra perioden. Kanske inte lika kul sätt att fira sin födelsedag på som Bäckis. Men Gabbe vann ju och nu får han gå på Bolaget och handla om han vill. Han blev nämligen 20.

Jhonas Enroth gjorde en jättematch och tog 34 av 35 skott när Almtuna sensationellt vann med 4-1 hemma mot Oskarshamn. Och snart får Uppsalalaget ytterligare en NHL-spelare då Ottawas back Mike Lundin skrivit på för två månader.