Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 05:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/nhl/2012/11/25/henke-lundqvist-gjorde-57-raddningar-i-sin-premiar/

NHL-bloggen

"Henke" Lundqvist gjorde 57 räddningar i sin premiär

Roligaste senaste dygnet kanske ändå var att Henrik Lundqvist i alla fall fick spela en match den här säsongen. I en välgörenhetsmatch i Atlantic City, till förmån för de som drabbades av stormen Sandy, fick "Henke" verkligen visa vad han kan.

Han fick göra 57 räddningar när hans lag vann med 10-6. Henkes lagkamrat i New York Rangers Brad Richards var med och arrangerade matchen.

I Tjeckien fortsätter en annan Ex-Rangersspelare att visa att han fortfarande håller. Jaromir Jagr gjorde två mål och passade till det tredje för Kladno föll mot Litvinov med 5-3. Tomas Plekanec hade 1+1 och Marek Zidlicky två assist.

I Finland vann Jokerit hemma med 5-3 mot Blues och Erik Karlsson fick två assist.

En annan svensk NHL-back har verkligen hittat sin form. Victor Hedman assisterade till tre nya mål när hans Barys Astana vann med 5-4 i förlängningen i Jekaterinburg. Han är nu sexa i backarnas poängliga, placeringen efter Sergej Gontjar. Hittills har Hedman 16 poäng, alla assist, på 18 matcher.

När kommer första målet?

Jevgenij Malkin gjorde sitt lags mål, men det blev förlust i förlängningen mot Chanty-Mansjinsk. Tom Wandell passade till viktiga 3-3 2.38 från slutet och fixade förlängningen där hans Sverestal Tjerepovets vann med 4-3 äver Dinamo Minsk.

Det var bara en match i allsvenskan och där gjorde Patrik Berglund ett mål när Västerås vann med 3-2 i förlängningen borta mot Asplöven.

I AHL gjorde David Rundblad sitt första mål för säsongen. Det räckte inte för Portland föll med 5-1 borta mot Worchester. När Oklahoma vann med 3-1 borta mot Charlotte gjorde Anton Lander första målet framspelad av Magnus Pääjärvi.