Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-08 04:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/nhl/2012/11/27/damien-brunners-hattrick/

NHL-bloggen

Damien Brunners hattrick

Europas hetaste NHL-spelare Damien Brunner var bäst av alla lockoutade spelare i Europa redan innan tisdagens matcher i Schweiz. Efter Zugs seger med 5-4, där Brunner gjorde hattrick, borta mot Davos hade han drygat ut ledningen ännu mer. Henrik Zetterberg assisterade till tre av Zugs mål och Rafael Diaz hade 1+1.

Johan Tavares gjorde ett mål och Mark Streit passade till två när Bern slog Ambri-Piotta med 5-1.

I enda matchen i KHL på tisdagen vann Barys Astana med 6-2 mot Chanty-Mansijsk och Victor Hedman fortsätter assistera. Den här gången kom assist nummer 17 och 18. I bortalagen fastställdes slutresultatet av Linus Videll, som äntligen efter elva matcher i rad utan poäng fick vara med och bidra. Totalt har Videll nu gjort fem mål och assisterat till nio.

Södertälje slog Almtuna med 4-1 där Matt Read gjorde ett av målen då Jhonas Enroth var tillbaks och mötte sitt gamla lag. Marcus Johanssons reducering till 3-4 för Karlskoga hemma mot Leksand blev också slutresultatet och när Västerås vann med 4-2 mot Örebro bidrog Mikael Backlund med ett av målen.

Karlskrona har gjort klart med en ny NHL-spelare. Chris Butler är back i Calgary och så pass bra att han spelade VM med USA i våras.

Näste NHL-spelare till finska ligan är Washingtons Mathieu Perreault. Han ska spela för Helsingfors IFK.