Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-27 11:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/nhl/2012/12/08/fyra-poang-var-av-tavares-och-bergeron/

NHL-bloggen

Fyra poäng var av Tavares och Bergeron

Rätta artikel

John Tavares och Patrice Bergeron var de stora poängsamlarna på lördagen.

Tavares Bern slog Rapperswil med 7-3 borta och han var inblandad i fyra av målen. Två gjorde han själv och passade till två och Jason Spezza assisterade till Rapperswils alla tre. När Lugano slog Langnau med 8-2 assisterade Bergeron till hälften av målen för segerlaget.

Zug förlorade dock överraskande med 4-1 borta mot bottenlaget Ambri-Piotta. Men tröstmålet gjordes av Damien Brunner, framspelad av Henrik Zetterberg och Rafael Diaz.

Modo slog Luleå med 3-2 i förlängningen, men det var Alexander Steen som tog laget dit. Han assisterade till första och gjorde själv det andra för Modo.

Matt Duchene spelade sin sista match för Frölunda och sköt avgörande 2-1 hemma mot Linköping i mitten av sista perioden. Det blev till slut 3-1 och nu sticker Coloradotalangen vidare för spel i Ambri-Piotta i Schweiz. Det blev fyra mål och 10 assist på 19 matcher i elitserien.

Matt Read och Patric Hörnqvist spelade också sina sista matcher när SSK mötte Djurgården inför ett nästan fullsatt Hovet. Djurgården vann med 2-1, men trots att Hörnqvist visade en enorm vilja att bidra i sin sista match, fick han åka av isen som en nollpoängare. Men som han slet och försökte.

"Jag ville verkligen göra poäng, men också vinna och det gjorde vi ju", sa Patric efteråt som på tio matcher gjorde två mål och assisterade till tre

Matt Read fick i alla fall SSK:s mål. Han har på 20 matcher gjort sex mål och assisterat till 18. På det leder han lagets interna poängliga innan han nu sticker hem till USA ett tag. Han kommer dock tillbaka efter nyår igen, om det inte kommit ett besked att det blir NHL-spel innan dess.

Bara en match spelades i KHL, Slovan Bratislava slog Lev Prag med 2-1. Lubomir Visnovsky gjorde ett av de slovenska lagets mål och Andrej Sekera assisterade till ett. Zdeno Chara gjorde Prags mål, assisterad av Jakub Voracek.

I Finland vann Ilves med 1-0 hemma mot Helsingfors IFK. Anders Lindbäck spelade återigen ett vinnande spel och höll nollan trots 24 skott. Hans tredje nolla på de senaste fyra matcherna.

Erik Karlsson hade en assist, plus en tiominutersutvisning, när hans Jokerit besegrades med 4-2 av TPS Åbo.

En av de riktigt stora stjärnorna ska nu lämna Europa. Rick Nash ska åka till New York för att behandlas för sin ljumskskada.