Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 09:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/nhl/2012/12/09/fansen-hotar-bojkotta-matcher/

NHL-bloggen

Fansen hotar bojkotta matcher

Rätta artikel

Nu hotar fansen bojkotta NHL-matcher.

En video cirkulerar på nätet där man under stridsropet "Just drop it", syftande på att man ska släppa pucken, vill dra igång en bojkott av NHL.

För varje match som ställs in efter 21 december hotar man med att själv bojkotta att köpa biljetter och gå och titta på en match, eller att se matchen på tv eller att köpa någon grej som överhuvudtaget kan förknippas med laget man håller på.

Fansen har blivit trötta på att åsidosättas för tredje gången nu på 18 år.

Vill ni se videon kan ni gå vidare via den här länken:

https://vimeo.com/m/55149830

Jaromir Jagr gjorde sitt 18:e mål och assisterade till sitt 25:e mål i sin 27:e match för Kladno. På det är 40-åringen tvåa i den tjeckiska poängligan, men hans poäng räckte inte till seger på söndagskvällen. Sparta Prag vann med 6-3.

Michael Frolik avgjorde på straff när hans Chomutov slog Liberec med 2-1.

I KHL:s enda match slog Dinamo Minsk Dynamo Riga med 2-1 och Joe Pavelski spelade fram till båda målen. Han har nu gjort poäng i sju raka matcher

Marcus Johansson hade en assist när Karlskoga slog Almtuna med 3-2. Jhonas Enroths räddningsprocent i Almtunakassen stannade på 89,66. Bobby Ryan och Anze Kopitar spelade fram Gasper Kopitar till 2-2 för Mora borta mot Oskarshamn. Men sedan rann hemmalaget ifrån och vann med 7-4.

En NHL-lockoutad svensk var inblandad i en aningen ovan roll på söndagskvällen.

Henrik Zetterberg är van att ta emot guld. Men efter att Sverige utklassat Finland med 11-5 i VM-finalen i innebandy var det Zäta som fick dela ut guldmedaljerna till svenskarna.