Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 15:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/nhl/2012/12/18/zatas-13e-mal-blev-historiskt/

NHL-bloggen

Zätas 13:e mål blev historiskt

Rätta artikel

Damien Brunner, poängkungen bland lockoutade NHL-spelare i Europa, nådde en milstolpe på tisdagskvällen. När hans Zug slog Rapperswil med 5-4 svarade han för två assist. Det betyder att han nådde 50 poäng (23+27) på 28 matcher.

Hans 50:e poäng var assisten till Henrik Zetterbergs mål, hans 13:e den här säsongen. Zäta har nu gjort 29 poäng på 18 matcher.  Jason Spezza gjorde både mål och assist i det förlorade laget.

John Tavares gjorde två mål för andra matchen i rad när han gjorde 2+1 när hans Bern slog Lugano med 4-1 och Patrick Kane svarade för två mål, men hans Biel föll med 4-3 efter straffar mot Kloten. Tyler Seguin hade också en assist.

Till sist svarade Loui Eriksson för assisten till 2-2 för Davos hemma mot serieledande Servette. Nu hjälpte det inte. Servette vann med 3-2.

När Mora tog emot Djurgården i allsvenskan spelade Anze Kopitar en avgörande roll. Sedan Bobby Ryan gjort 1-0 spelade Anze fram lillebror Gasper till 2-1 och Mora var på väg mot tre viktiga poäng. Men efter ett missat friläge från Anze, samt även ett från Bobby Ryan, var det Kopitar som tappade pucken vid egen blå linje.

Eller tappade - det var Fredrik "Linkan" Bremberg som fräckt snodde pucken av honom och spelade fram till Philip Holm, som i sin tur passade Dustin Johner till avgörande 4-3.

Södertälje, utan Matt Read, slog Västerås med de tre NHL-spelarna Patrik Berglund, Mikael Backlund och Brendan Mikkelson med 4-3 efter straffar. Bara Mikkelson hade en assist av NHL-trion.

I finska ligan förlorade Ilves med 3-2 mot SaiPa utan sin svenska landslagsmålvakt Anders Lindbäck, som skadat sig på träning. Han fick ett skott på knät och tvingades sy några stygn. Han beräknas bli borta i tio dagar.

Kanadensaren Stephen Dixon har aldrig spelat i NHL, men väl två säsonger i Brynäs. Nu är han i Ässät, som slog Tappara med 4-1. Dixon blev stor matchvinnare med tre mål. Lagets andra matchvinnare hette Dragan Umicevic. Talangen som nu spelade sin första match för säsongen spelade fram Dixon två gånger, samt till ytterligare ett mål. Tre assist i debuten - inte dåligt av Dragan.

Mika Hannula hade också en strålande säsongsdebut, som ende målskytt när Blues slog Jyp.