Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-25 11:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/nhl/2012/12/22/loui-eriksson-sankte-zatas-zug/

NHL-bloggen

Loui Eriksson sänkte Zätas Zug

Rätta artikel

Trots att 729 av de 763 NHL-spelarna som hade rätt att rösta om fackets framtid med en överväldigande majoritet (bara 22 emot) röstade för att NHLPA inte längre ska företräda dem, spelades det hockey av NHL-spelare på lördagen. 175 lockoutade NHL-spelare finns just nu i klubbar i Europa.

Loui Eriksson mötte Henrik Zetterberg och var inte bara bäste svensk. Han var kung på banan också när han gjorde ett mål och passade till två i 5-2-segern för Davos över Zug. Joe Thornton drog också sitt strå till stacken med ett mål. I Zug hade både Damien Brunner och Linus Omark 1+1.

Ambri-Piotta skrällde och slog Servette borta med 4-3. I sin andra match för klubben låg Matt Duchene bakom segern med ett mål och två assist.

I KHL föll Dinamo Minsk med 4-3 efter straffar mot Severstal Tjerepovets trots Joe Pavelskis 1+1 och Tom Wandells mål.