Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-27 05:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/nhl/2012/12/25/raymond-till-orebro-och-pahlsson-in-i-modo/

NHL-bloggen

Raymond till Örebro och Påhlsson in i Modo

Rätta artikel

På den 100:e dagen av lockouten stod det klart att en NHL-spelare från Vancouver dyker upp i ett svenskt lag. Mason Raymond ska spela för Örebro i allsvenskan i stället för Patrick Yetman som nu är skadad.

"Han är den mest meriterade som någonsin dragit på sig en Örebrotröja", säger Örebros sportchef Pontus Gustafsson.

27-åringen har redan en koppling till Örebro. Hans syster är nämligen tillsammans med Örebro-spelaren Jared Aulins bror. I Vancouver har han bland annat spelat med Daniel och Henrik Sedin. Totalt har han på 328 NHL-matcher svarat för 156 poäng.

Det är också klart att den bästa värvningen inför den här elitseriesäsongen äntligen är redo för spel. Samuel Påhlsson, som slet av hälsenan i augusti, gör comeback i Annandagens hemmamatch mot AIK.

Det betyder samtidigt att Alexander Steen lämnar laget. Modo bröt ju överenskommelsen mellan elitseriens lag att inte skriva korttidskontrakt med NHL-spelare, med argumentet att Steen skulle ersätta skadade Påhlsson.