Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-19 10:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/nhl/2012/12/26/hattrick-av-nhl-doldis/

NHL-bloggen

Hattrick av NHL-doldis

Rätta artikel

När Almtunas NHL-back Mike Lundin på torsdagen tvingas lägga sig på operationsbordet efter en slashing på handen mot Örebro före jul, klev lagets andra NHL-förstärkning bland utespelarna fram och gjorde tre mål. Mark Letestu gjorde 1-0 och 2-0, samt 4-0 när Karlskrona besegrades på hemmaplan med 5-1. I mål tog Buffalos målvakt Jhonas Enroth 24 av de 25 skott han fick emot sig.

Mike Lundin förväntas inte vara tillbaks i spel förrän i februari.

Västerås NHL-spelare såg till att man vann med 2-0 i Oskarshamn. Patrik Berglund och Mikael Backlund spelade fram Tim Heed till 1-0 i powerplay och så avgjorde Berglund när Västerås var en man mindre på isen, med bara 15 sekunder kvar.

Brendan Bell debuterade i Frölunda och assisterade till kvitteringen 1-1 borta mot Rögle, när till slut Frölunda vann med 2-1 efter straffar.

I KHL förlorade Metallurg Magnitogorsk hemma mot Sibir med 5-3. Jevgenij Malkin hade två assist och Sergej Gontjar en.

Barys Astana tog ledningen hemma mot Atlant med 4-0, men anförda av svenskarna lyckades Atlant kvittera. Andreas Engqvist spelade fram till både 3-4 och 4-4. Kvitteringen, den stod Viktor Stålberg för. Men till slut lyckades ändå Astana, utan Victor Hedman, vinna med 5-4 efter straffar.

En svensk avgjorde när Dynamo Moskva slog Slovan Bratislava med 2-1 efter straffar. Men det var inte Nicklas Bäckström, som för en gångs skull gick av isen utan poäng. Nej, i stället var det Richard Gynge som avgjorde. Alexander Ovetjkin gjorde Dynamos kvittering till 1-1.

CSKA bortaslog SKA St. Petersburg med 2-1 i förlängningen. Michal Grabovski avgjorde med bara sex sekunder kvar till straffläggningen. Pavel Datsjuk ordnade förlängningen med sitt 1-1-mål.