Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-20 03:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/nhl/2012/12/28/nhl-narmare-spelarna-i-nytt-bud/

NHL-bloggen

NHL närmare spelarna i nytt bud

På den 104:e dagen av NHL-konflikten väcktes åter ett hopp.

NHL har reviderat sitt bud, det bud man tidigare sa bara kunde accepteras eller förkastas. Enligt Ottawa Sun vill man ha igång träningslägren 12 januari.

Bland annat ska NHL nu ha kommit närmare spelarfackets ståndpunkt vad gäller maxlängden på kontrakten. Tidigare sa NHL att maximalt fem år långa spelarkontrakt var ett av de viktigaste målen. Så viktigt att "det var värt att dö för" som NHL-representanterna uttryckt det i krigiska metaforer.

Enligt det nya budet sträcker man sig till sex år långa kontrakt.

Tidigare satte man gränsen för lönehöjning till fem procent per år. Nu har man sträckts sig ända till tio procent.

I det nya förslaget ska också NHL-klubbarna ha fyra års rätt till en draftad spelare innan man skriver kontrakt till skillnad mot två som det var under det förra avtalet. Detta är en fråga de svenska klubbarna jobbat speciellt hårt för.

Enligt källor bland annat från spelare ska NHL ha kommit närmare NHLPA också i andra viktiga frågor. Om det är tillräckligt för att få till ett avtal vet vi inte ännu.

Inga nya möten mellan parterna är inplanerade och enligt senaste tidsplanen måste man nu vara överens 10 januari för att kunna göra första nedsläpp 20 januari. Då skulle man hinna med en säsong på 48 omgångar.

Enligt uppgift sak ägarna till klubbarna satt press på NHL-kommissionären Gary Bettman och sagt att man absolut inte accepterar en inställd säsong.