Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 01:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/nhl/2012/12/28/nu-ar-malkin-bast-i-europa-ocksa/

NHL-bloggen

Nu är Malkin bäst i Europa också

Rätta artikel

Nu är förra säsongens poängkung i NHL Jevgenij Malkin bäst bland NHL-spelarna i Europa också. Han gjorde ett mål och assiterade fram till två när hans Metallurg Magnitogorsk slog Metallurg Novokuznets med 6-0. Hans tre poäng i matchen betyder att han nu är uppe i 54 efter 18 mål och 36 assist. Han gick därmed förbi Damien Brunner med en poäng.

Sergej Gontjar assisterade till två av målen och två gjordes av Ryan O'Reilly.

När Atlant bortaslog Jugra Chanty-Manijsk med 5-3 blev det hela sju svenskpoäng efter tre mål. Viktor Stålberg, Jonas Andersson och Andreas Engqvist hade alla 1+1, medan Jonas Frögren nöjde sig med en assist.

Ilja Kovaltjuk gjorde matchens enda mål när hans SKA vann hemma i St. Petersburg över Slovan Bratislava.

Nicklas Bäckström spelade aldrig Dynamo Moskvas match mot Lev Prag efter sina nacksmärtor senast. Då förlorade också Moskvalaget med 4-2, sedan Jakub Voracek varit stor matchvinnare med två målpass. Alexander Ovetjkin blev utan poäng och faktum är att sedan Bäckström bytte nummer från 99 till 69 gjorde Ovetjkin poäng i 14 matcher i rad när svensken var på isen. Nu utan polaren från Washington med 69:an på ryggen blev det inga poäng.

I Finland spelade Erik Karlsson sin näst sista match för Jokerit, som vann med 3-2 över HPK borta. Erik passade till första och gjorde andra målet. Ett läckert solomål där han tog sig in i anfallszon till höger och snärtade in pucken med ett snabbt skott.

På fredagen blev det också klart att Anders Lindbäck bryter sitt kontrakt med bottenlaget Ilves där han på 13 matcher nådde en räddningsprocent på 93 i bottenlaget. På de fyra sista matcherna släppte han bara in ett enda mål. Han åker nu hem till Sverige för att avvakta vad som händer i Nordamerika.

I Spengler Cup var tyska Mannheim på väg mot en ny skräll när laget gick fram till 2-0 mot Davos efter mål av bland annat Bostons Stanley Cup-mästare Dennis Seidenberg.

Men sedan Joe Thornton spelat fram till 1-2 vände Davos och vann med 6-2. Thornton hade ytterligare en assist och ett av målet gjordes av Loui Eriksson.