Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 20:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/nhl/2012/12/30/malkin-avslutar-som-2012-ars-kung/

NHL-bloggen

Malkin avslutar som 2012 års kung

Rätta artikel

Efter lördagens inledande samtal för att utbyta information kring NHL:s nya bud i konflikten, träffades parterna för första gången personligen på söndagsmorgonen sedan början på december.

Men några reaktioner eller kommentarer kring hur snacket går har ännu inte läckt ut.

På årets nästa sista dag visade 2012 års hockeykung verkligen vem som fortfarande är bäst.

Jevgenij Malkin vann NHL:s poängliga innan han åkte till Stockholm och Helsingfors för att spela hem ett VM-guld till Ryssland.

Under lockouthösten har han spelat i Metallurg Magnitogorsk i KHL och bland alla NHL-spelare i Europa blev han i fredags bäste poängplockare. En ledning som han drygade ut rejält på söndagen.

Hans lag körde över Amur Tjabarovsk med 7-0 och han själv svarade för fem poäng. Ett mål och fyra assist. Sergej Mozjakin, ligans poängkung, satte fyra mål i en match där också Sergej Gontjar assissterade till ett av de sju målen.

Därmed har Malkin gjort 59 poäng i höst. Tvåa i Europaligan är nu Jaromir Jagr. 40-åringen som snart går in på sitt 25:e år med elithockey på seniornivå, tycks aldrig tröttna på att fortsätta spela hockey och producera.

Kladno slog Zlin med 5-2 och Jagr låg bakom fyra av sitt lags mål. Därmed har han gjort 55 poäng i höst.

Jugra gick fram till 3-1 hemma mot Lokomotiv Jaroslavl. Då vände Artim Anisimov matchen med ett mål, i boxplay till 4-3, och två assist. Till sista vann Anisimovs lag med 6-4.

I Moskva var det toppderby mellan Dynamo och CSKA. Gästerna, där Niklas Persson stod för ett av målen, vann med 4-2. Alexander Ovetjkin gjorde ett Dynamo-mål när han nu för andra matchen  i rad tvingades spela utan Nicklas Bäckström vid sin sida. Bäckis har fortfarande ont i nacken.

Ilja Kovaltjuk låg bakom SKA St. Petersburgs 5-3-seger över Lev Prag. Han assisterade först till ett mål och när det stod 3-3 gjorde han själv de två sista målen. 5-3 kom för övrigt i powerplay när klockan stod på 59.59.

Patric "Bengan" Hörnqvist assisterade till Fribourgs mål när laget kördes över av Team Canada med 5-1 i Spengler Cup. Matt Duchene gjorde två mål och assisterade till ett. Jason Spezza gjorde också mål och John Tavares fick en assist.