Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-16 16:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/nhl/2013/02/10/franzen-har-tagit-over-holmstroms-kontor/

NHL-bloggen

Franzén har tagit över Holmströms kontor

Tomas Holmström har fått en ersättare på sitt "kontor" framför motståndarnas målvakter. Och han är svensk.

När Detroit hemmaslog Edmonton med 2-1 stod Johan Franzén föredömligt och skymde Nikolaj Chabibulin vid båda målen, som kom i powerplay.

Niklas Kornwall dundrade in det avgörande från blålinjen. Hans första för säsongen.

Här kan ni se målet: https://ow.ly/hzLup

"Mule (Johan Franzén) gjorde återigen ett stort jobb framför mål. Till slut lyckades jag få en puck på mål." Så kommenterade Kronwall sin landsmans viktiga jobb till AP.

Tanken är att Franzén ska ersätta Holmström och Kronwall Nicklas Lidström som skytt. Avgörandet mot Edmonton visar att det fungerar.

När Pavel Datsjuk gör mål vinner Detroit oftast matcherna.

Så lyder inget gammalt hockeyordspråk i Nordamerika, men det skulle kunna vara så. För statistiskt är det sant. I de senaste 34 matcherna som det ryska spelgeniet gjort mål har nämligen Detroit avgått med segern 30 gånger.

Mot Edmonton inledde han målskyttet framspelad av Damien Brunner och Henrik Zetterberg. Datsjuk var också med i förspelet till Kronwalls avgörande 2-1. Även Zäta fick en assistpoäng på det.

Datsjuk blev matchens första stjärna, Chabibulin den andra och Zäta tredje.

Stackars Franzén som stod på sin utsatta post och bidrog till båda målen, fick varken assist eller stjärnstatus.

Välkommen till det hårda men otacksamma jobbet på "Homers" kontor.

Joakim Andersson spelade 7.22 av matchen.

Trots att Viktor Fasth släppte in fem av de 31 skott han fick på sig i St. Louis vann Anaheim med 6-5 efter straffar.

Alexander Steen gjorde 1-0 och hade ytterligare två assist för St. Louis.

Förra Mora-spelaren Bobby Ryan var dock vassast av alla. Han gjorde två mål och spelade fram till två. Även de finska veteranrna Teemu Selänne och Saku Koivu hade en kul kväll. Selänne med 1+3 och Koivu med 1+1.

Kanske börjar det släppa för Washington nu. 5-0 på Florida imponerar och då ska man komma ihåg att Nicklas Bäckström inte noterades för en enda poäng. Alexander Ovetjkin gjode dock ett av målen och Marcus Johansson spelade inte.

Vancouver har kommit igång ordentligt och även om Calgary tog ledningen med 1-0 i Vancouver, vände hemmalaget och vann med 5-1. Både Daniel och Henrik Sedin hade två assist var och Alexander Edler en.

För Henrik betydde det att han nådde 755 NHL-poäng. Det är bara en poäng bakom Vancouvers poängbäste genom tiderna Markus Näslund. En notering Modos general manager inom kort får se slagen. Kanske sker det redan på tisdag då Minnesota besöker Vancouver.

"Markus och jag har gjort samma resa från utomhusrinken i vår hemstad, kommit över hit och kämpat oss igenom några tuffa år i början. Självklart betyder det mycket." Sa Henrik till Hockey News om det nära förestående rekordet och att det är just Markus han kommer att gå förbi.