Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-22 06:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/nhl/2013/02/21/lindy-ruff-sparkad-efter-kvartssekel/

NHL-bloggen

Lindy Ruff sparkad efter kvartssekel

Att behålla jobbet som headcoach i en av de fyra nordamerikanska proffssporterna är något av det tuffaste man kan ge sig in på i sportvärlden.

53-årige Lindy Ruff klarade av att behålla sitt jobb i Buffalo i nästan 15 säsonger. Men nu har han fått sparken.

Det var den näst längsta pågående anställningen i samma klubb i de fyra proffssporterna amerikansk fotboll, basket, baseball och ishockey. Längst tid har Gregg Popovich, som anställdes i NBA-laget San Antonio året innan Lindy fick sin anställning i Buffalo.

Buffalo har inlett dåligt och fram för allt är de försvaret som fallerat. Nu ska AHL-laget Rochetsers coach Ron Rolston försöka vända trenden uppåt från den 13:e plats laget just nu har i Eastern Confernece.

Lindy Ruffs karriär i Buffalo blir så lång som ett kvarts sekel om man också räknar in hans aktiva tid. Innan han 1997 anställdes som coach hade han hunnit med tio säsonger som back i klubben. Tre av åren var han också lagkapten, så det är lätt att förstå att beslutet att sparka honom var oerhört svårt att ta.

Bara Al Arbour, coach i New York Islanders under storhetstiden då han tog laget till fyra raka Stanley Cup-segrar, har vunnit fler matcher med ett och samma lag. Arbour ledde Islanders till 740 segrar. Ruff fick se sitt Buffalo vinna 571 gånger.

2006 utsågs han till Årets coach och fick Jack Adams Trophy. 1999 ledde han laget till Stanley Cup-final.