Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-20 05:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/nhl/2013/03/26/vad-gor-boston/

NHL-BLOGGEN

Vad gör Boston?

Med åtta dagar kvar undrar övriga NHL-lag vad Boston kommer att göra.

Laget har löneutrymmet som skapades när Tim Thomas skrev på för New York Islanders kvar att utnyttja för att förstärka laget inför slutspelet.

Nästan alla toppspelare som kommer att stå utan kontrakt efter säsongen nämns som potentiella Bruins-spelare.

Där nämns Jarome Ignila, Jaromir Jagr och Martin St. Louis av de mest kända. Men också namn som Curtis Glencross, Derek Roy, Eric Nystrom och Ryane Clowe.

Nya namn som dök upp i ryktesfloran på tisdagen var Daniel Briere från Philadelphia. Men eftersom han just nu är skadad med en hjärnskakning lär det knappast bli troligt med en flytt norrut.

Även Vancouvers båda målvakter Roberto Luongo och Cory Schneider fanns också med i snacket.

Verkar som att många andra lag är ute efter Bostons målvaktstalang Malcolm Subban. Han valdes som 24:a i första omgången vid draften i fjol och är en spelare Boston inte vill släppa.

En tänkbar bytesaffär rakt av har också nämnts mellan Philadelphia och San Jose. Förre Mora-spelaren Bobby Ryan skulle flytta österut och 20-åringen Sean Couturier motsatt väg.

I San Jose kan det hända ännu mer än bara att Douglas Murray flyttat. Även hans backkollega Dan Boyle verkar vara på väg bort från klubben.

Carolina vill också bli av med Jussi Jokinen och Ottawa vill ha något i utbyte för letten Kaspars Daugavins.

Vill ni läsa om fler namn som nämns inför sista dagen för spelaraffärer 3 april kan ni gå in här: http://www.nhl.com/ice/blogpost.htm?id=15494