Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-02 07:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/nhl/2014/03/03/ska-brodeur-lamna-new-jersey/

NHL-bloggen

Ska Brodeur lämna New Jersey?

Toppmålvakten Ryan Miller från bottengänget Buffalo till St. Louis, som genast blev favoriter att vinna Stanley Cup, trodde man skulle sätta igång sista dagarnas trejder inför att transferfönstret stängs i NHL på onsdagen.

Men det har inte hänt så mycket efter Miller-affären.

Det snackas desto mer.

Om bland annat målvaktslegendaren Martin Brodeur. Han har spelat alla sina 21 säsonger i New Jersey. Men nu vid 41 års ålder pratas det om att han kan komma att användas i en bytesaffär för att få något som kan hjälpa laget på sikt. Ryktena tog fart än mer på måndagen då ett annat rykte sa att alla Brodeurs målvaktsgrejer plötsligt var borta från Devils omkländingsrum.

Brodeur vill spela mer än han får nu sedan Cory Schneider anslöt från Vancouver. Ett lag det talats om för Brodeurs del är Minnesota. Trots Josh Harding och Niklas Bäckström finns det ändå chans för mer spel för Brodeur.

Nästa stora namn det pratats om är Ryan Callahan. New York Rangers lagkapten och OS-spelare för USA i Sotji.

Callahans uppoffrande jobb är oerhört viktigt för Rangers. Men hur viktigt? Vad är man beredd att betala för det i framtiden?

Det är frågor Rangers ledning måste ställa sig när Callahans kontrakt går ut i sommar.

Callahan gick ut hårt i förhandlingarna och ville ha sju miljoner dollar om året. Nu har han backat från det kravet, men en spelare av hans kaliber kan vid en bytesaffär också ge något bra tillbaks till Rangers.

Vancouver omges av trejdrykten. Lagets andrecenter Ryan Kesler, som varit ojämn de senaste säsongerna, gör en bra säsong i år. Pittsburgh sägs vilja ha honom. Men också Philadelphia ska vara intresserade.

Paul Stastny och Colorado har en liknande situation, med ett utgående kontrakt, vilket kan leda till en flytt för den amerikanske OS-spelaren.

Även Vancouvers svenske back Alexander Edler kan vara på väg bort. Han får inte alls användning för sin offensiva förmåga under coachen John Tortorellas defensiva taktik. Dallas är ute efter ett bra backpar. Edler kan återförenas med tysken Christian Ehrhoff i Texas om den senare släpps från Buffalo.

Matt Moulson från Buffalo, som säljer vilt och bygger nytt, är en spelare som skulle passa bra i Vancouver om Kesler försvinner. Men även Los Angeles och Pittsburgh har nämnts kring hans namn.

Som alltid omges också Vancouvers målvakt Roberto Luongo av trejdrykten.

Övriga rykten i korthet: NY Islanders målskytt Thomas Vanek till Los Angeles.

Edmonton förväntas göra sig av med Ales Hemsky, Ilja Bryzgalov, Ryan Smith och backen Nick Schultz.

Islanders back Andrew MacDonald kan hamna i Boston, som letar backar då Denis Seidenberg är borta för resten av säsongen och Adam McQuaid också varit skadad.

Tampas Martin St. Louis vill vid 38 års ålder flytta till New York. Han fru kommer därifrån. Ska Tampa, som han var med och gjorde till Stanley Cup-mästare, låta honom få sin vilja fram? Vart hamnar han i så fall och vad får Florida-klubben i stället?