Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-04 20:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/nhl/2014/06/02/mer-och-mer-talar-nu-for-rangers/

NHL-bloggen

Mer och mer talar nu för Rangers

Clearwater.

Jag är alldeles tagen.

Kan vara den fuktiga värmen här i Florida där jag har lite ledigt.

Men snarare tror jag det är match 7-dramatiken. För tredje gången i rad vann nämligen Los Angeles en match 7. Och den här gången var det inte vilken match 7 som helst. Det var avgörandet om vilket lag som skulle möta New York Rangers i Stanley Cup-finalen.

Och det var klart den gick tll förlängning där Los Angeles till slut slog ut regerande mästarna Chicago efter mål till 5-4 av Alec Martinez. Men det var Justin Williams, som sköt, Williams som var en av de bästa NHL-.spelarna i elitserien 2004-05 under lockouten. Han spelade då i Luleå. Nu är han expert på att vara bra i match 7.

Los Angeles i final alltså efter bortasegrar i tre raka match 7. Först San Jose. Sedan Anahiem och nu Chicago i en match LA bara ledde en enda gång - nämligen sist.

Det är det som avgör.

Laget har varit ojämnt i årets slutspel. I första omgången var laget under med 3-0, men blev blott fjärde NHL-laget i historien att vända matchserien till seger med 4-3.

Men laget visar också en fantatisk förmåga att alltid komma tillbaka. Trots underlägen med 0-2, 2-3 och 3-4 jobbade man sig i fatt trots att Jonathan Quick inte storspelade längst bak.

Ändå talar mer och mer för att Rangers har ett gyllene läge att ta hem det här. Många trodde att finalen i väst också skulle avgöra vilket lag som vinner Stanley Cup i år. Nu är jag inte lika säker.

Matchserien mellan Los Angeles och Chicago nämns redan som en av de bästa som spelats. Speciellt de tre sista har varit fruktansvärt bra hockeymatcher i högt tempo.

Kan det höga tempot ta ut sin rätt mot ett Rangers som har vilat några dagar extra och haft en lättare väg fram mot Philadelphia, Pittsburgh och ett Montreal urlakat efter holmgången mot Boston?

Många av de tongivande spelarna när Los Angeles vann för två år sedan är heller inte lika bra nu. Quick är en, Mike Richards och Dustin Brown två andra. Å andra sidan är Drew Doughty förmodligen i sitt livs form och Anze Kopitar producerar hela tiden coh Marin Gaborik får en chans att revanchera sig mot laget som skickade bort honom förra året.

Det är främst försvaret som sviktat hos Kings. Ett gyllene läge för Martin St.Louis och Brad Richards, som vet hur man ska vinna Stanley Cup.

Eller för Rick Nash att kliva fram. Det var ju det här han lämnade Columbus för, att få en chans att vinna Cupen.

Nash är för övrigt den ende spelaren i finalen som kan ta sig in i trippelguldklubben. De som vunnit VM, OS och Stanley Cup. Han blir i så fall den 26:e i den exklusiva skaran, där nio svenskar redan finns med.