Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-25 08:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/nhl/2014/06/12/henke-och-snon-raddade-rangers/

NHL-bloggen

Henke och snön räddade Rangers

Daytona Beach.

New York Rangers coach Alain Vigneault sa efter match 4 i Stanley Cup-finalen att han varit med så länge att han vet att ibland är hockeygudarna där. Det var de sannerligen för Rangers del i matchen de vann med 2-1.

Men de bärgade första segern i finalserien först efter ett heroiskt slit av försvaret hela senare halvan av matchen då Los Angeles ägde den. Vid ett par tillfällen var också marginalerna på Rangers sida för första gången i den här finalen, då puckarna låg och snurrade på mållinjen.

Som då det bara var 1.11 kvar och pucken smet under Henrik Lundqvists benskydd, men stannade i snön precis framför mållinjen. Derek Stepan kunde därefter skyffla in den under sin målvakt och säkra segern.

Henke sa efter matchen att Rangers till varje pris ville förhindra Kings från alla vinna cupen i Madison Square Garden. Blotta tanken på att de skulle få lyfta bucklan på deras is fick honom att må illa.

Efter en mycket bra start av Rangers, som för fjärde gången i denna finalserie gav laget en tvåmålsledning, tog Los Angeles över helt efter att Dustin Brown ensam med Henrik Lundqvist reducerat till 1-2.

Los Angeles vann skotten med 41-19. Henke tog det han skulle, det vill säga 40 skott, och utsågs till matchens förste stjärna. Men 20 skott kom aldrig fram till honom för de blockerades av försvaret och de gånger puckarna hamnade bakom honom, förutom målet då, fick han hjälp av sina utespelare.

Anton Strålman viftade till exempel bort en dansande puck från mållinjen i första perioden. Han satte sig också tidigt i respekt och satte in en skön höfttackling på Drew Doughty.

Tacklingarna vann Rangers med 32-27 och det gör man en kväll när hela laget arbetar så uppoffrande som Rangers gjorde.

Men framåt tappade laget nästan allt spel andra halvan av matchen. Kings vann skotten med förkrossande 15-1 i slutperioden.

Henke var så där säker som han oftast är och nu vann han faktiskt sin åttonde raka match där en matchserie kan avgöras i årets slutspel. Snacka om matchvinnare.

Men räcker det till mer att hyfsa till finalsiffrona?

Knappast.

Los Angeles överlägsna offensiv kommer att mala ner Rangers försvar som på slutet verkligen gick på knäna i match 4.

Jag tror knappast ens att Rangers kan sno en match i Los Angeles, dit man nu åker för match 5 natten till lördag svensk tid.

Om det avgörs då fick i all fall Rangers avsluta säsongen med en seger inför sin hemmapublik.