Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-07 09:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/nhlbloggen/2010/10/25/ohlund-nara-comeback-8374/

NHL-bloggen

Öhlund nära comeback


Finns det perfekta människor? Ja, tydligen ska Joe Thornton i San Jose Sharks vara en sådan. I alla fall om man ska tro på allt som Jamie Baker skriver i sin blogg. Scrolla ner till rubriken ”Did you know Joe?”

***

Signaturen Tellus gillar två hemmaställ – Phoenix och Buffalos.

Även om det finns otroligt många snygga tröjor i NHL så är jag beredd att hålla med.
Vilka tröjor gillar ni? Och vilka är fulast?

***

Mattias Öhlund är snart redo att göra comeback i Tampa Bay Lightning.

– Jag är tillräckligt frisk för att spela redan nu, men jag måste få upp konditionen och få tillbaka tajmningen, säger han till St Petersburg Times.

Kondition lär nog behövas.

Med Guy Boucher som lagets nye tränare har Tampa Bay visat upp en ny, aggressiv hockey som ständigt spelas i högt tempo.

Det var också en anledning till varför Öhlund körde extra isträningen under söndagen.

Öhlund har rehabiliterat en knäskada.

***

Har fastnat lite på San Jose Sharks men det här får ni verkligen inte missa. Det här var tydligen ett av lagets allra första intro.

Maffigt?

Nja.

***

Det är inte bara journalister som vill veta varför tränaren John MacLean petade Ilja Kovaltjuk i New Jersey Devils match mot Buffalo – även spelarna vill veta vad som har hänt.

– Vi är också nyfikna, säger Henrik Tallinder.

***

Visst får Anders Lindbäck alldeles för lite uppmärksamhet. Han har fått en kanonstart i Nashville och fortsätter det så här kommer han få många, många rader om sitt spel i svenska tidningar.

Säsongen är lång.

***

Är svårt att förklara varför New Jersey spelar som de gör och jag tänker inte ge er någon journalistisk tanke om det heller.

Men för att ge er något med tyngd i får ni dessa citat:

– Alla måste göra sitt jobb. Vi får inte skena iväg och göra saker på egen hand – utan vi måste försöka spela som ett lag.

–Det är kanske det som har varit vårt problem. Vi har ett ganska skickligt lag men när det finns individualister som vill göra allting själv så funkar det inte. Det här är en lagsport.

Allt sagt av Henrik Tallinder.