Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-19 17:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/oceanrace/2014/11/06/en-strid-pa-kniven-for-team-sca/

Volvo Ocean Race

En strid på kniven för Team SCA

Med mindre än 200 nm kvar till Kapstaden kunde slaget om de sista placeringarna inte har varit mer spännande.

Inom ett dygn, efter att ha seglat över 6 450 nm, når vi Sydafrika och Kadstaden. Tiden här ute går sin egen gång. På ett sätt känns det som om vi lämnade Alicante igår. Samtidigt är det här bara början på vårt race runt jorden. Det är lustigt hur hjärnan kan spela oss spratt.

Vi är alla otroligt fokuserade - just nu står vi öga mot öga med MAPFRE - och allt handlar om krama det sista ur både båt och besättning. Varje millimeter spelar roll och kan innebära vinst över spanjorerna.

Jakten på MAPFRE får de sista milen att gå snabbare, men trots att vi seglar i 20 knop känns det inte snabbt nog. Vi förtränger tankar på varma duschar och färska mat men det blir mer och mer påtagligt att vi närmar oss land. "Det är konstigt", säger Abby och fortsätter. " Hur de sista 48 timmarna, även om det är en relativt kort tid, alltid känns längst."

Vi ser "tålmodigt" fram emot att återigen samla hela laget. Dee Caffari och Elodie Mettraux tog den torrare vägen (och kanske också den mer förnuftiga) till Kapstaden. De senaste tre veckorna har de båda jobbat hårt i gymmet, växt sig större och starkare. Det finns en risk att vi inte kommer känna igen dem. Dee och Elodie har varit i kontakt med oss de senaste veckorna men e-post kan inte ersätta personlig kontakt. De har verkligen varit saknade ombord. Deras hälsningar och uppmuntran via cyberspace har varit fantastiska och hjälpt oss igenom både bra och tuffare tider.

Och shoreteamet som lätt toppar listan på bästa shoreteamet i racet. Inte bara på grund av deras tidigare meriter (de flesta av dem, från båtbyggare till högsta chef, har tidigare varit delaktiga i vinnande lag) men också för deras fantastiska stöd. Shoreteamet är de första som kommer hälsa oss välkomna på kajen i Kapstaden med kramar och gratulationer. Var och en vet hur hårt vi har jobbat de senaste veckorna. Tanken på att göra dem stolta att vara en del av Team SCA gör det lätt att fortsätta kämpa och slåss hela vägen fram över mållinjen.

Team SCA är ett unikt lag: vi kämpar tillsammans, inte bara de 12 seglarna ombord utan hela laget tillsammans, shoreteamet inkluderat. Det är ett unikt projekt där alla inblandade brinner för att pusha framåt och se hur långt vi kan ta det här tillsammans. Tänk om vi kan förändra världen genom att segla? Tänk om vi kan påverka globalt genom våra jobb och passioner? Trots att de sista 48 timmarna känns som de längsta av hela etappen är de väl så viktiga. Det handlar inte bara om att slåss för sjätteplatsen, utan om att kämpa för något större, på global nivå, att visa vad det innebär att vara en del av Team SCA.

Bara en natt till!

/Corinna Haolloran, ombordreporter på Team SCA