Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-18 16:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/oceanrace/2015/04/20/mot-newport/

Volvo Ocean Race

Mot Newport!

Aktuella positioner, klockan 03.40 måndagmorgon: 1. Mapfre 2. Adbu Dhabi Ocean Racing 3. Alvimedica 4. Team SCA 5. Dongfeng Raceteam 6. Team Brunel 7. Team Vestas

Klockan 19.00 i går söndag (svensk tid) gick startskottet för den sjätte etappen i Volvo Ocean Race 2014-15 från Itajaí till Newport. Först över startlinjen var Team SCA och nu väntar en svårnavigerad resa norrut. Och nu är flottan fulltalig igen: Med på banan är nu både Dongfeng race team, men svensken Martin Strömberg ombord som bröt förra sträckan på grund av ett mastbrott och Team Vestas, den danskflaggade båten som gick på grund utanför Mauritius under andra delsträckan (mellan Kapstaden och Adu Dhabi). Volvo Ocean Race officiella pressinformation berättar om lätta vindar i starten i Itají, Brasilien och om hur svenskbåten Team SCA gjorde en perfekt start och gled först över startlinjen.

Men det är drygt 2,5 veckor kvar till etappmål i Newport, USA och många vill vinna. Till exempel Martin Strömberg på Dongfeng:

– Vi kommer ge allt för att vara på prispallen precis som vi var i de första etapperna, säger Martin Strömberg. Det är kul att komma tillbaks ut på havet och nu slipper vi det kalla vädret i ishavet.

Läs mer om Martin Strömbergs "comeback" här.

Abu Dhabi Ocean Racing har skaffat sig ett bra försprång i poängtabellen under de fem etapper som avgjorts.

Hamnstoppet i Itajaí har varit en stor succé och nästan 300 000 människor har besökt evenemangsområdet. Volvo Ocean Race avgörs i nio etapper på vägen runt jorden och den sista delsträckan avslutas med målgång i hjärtat av Göteborg runt den 21 juni 2015.