Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-21 11:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/oceanrace/2015/04/27/tuffa-dagar/

Volvo Ocean Race

Tuffa dagar

[caption id="attachment_475" align="alignnone" width="380"]

Justine Mettraux tar en "snabbdusch"...[/caption]

Senaste positionsrapporten, 03.40 i morse:

1.Dongfeng Race Team 2.Mapfre 3.Teqm Brunel 4.Team SCA 5.Alvimedica 6.Abu Dhabi Oceanracing

Fart runt 17 knop, kurs runt 345 grader

Team SCA:s ombordreporter Corinna Halloran skriver om söndagsdygnet:

"Min tanke vara att skriva en blogg om att komma hem till USA. Och att skriva om glädje, framgång och firande. Men just nu finns det inget att fira. – Ja det är spännande att segla hem, säger Sally Barkow. Men först måste vi ta oss igenom några extremt tuffa dagar. Jag får tänka på att komma hem, nästa vecka. I morse (läs söndagmorgon) när solen steg över horisonten så seglade Brunel och Mapfre också över horisonten och humöret ombord på Team SCA sjönk drastiskt. Just nu är det lika spänt ombord som det är hett under däck. Vi seglar för långsamt – igen. Vi ser de andra försvinna framför oss – igen. Team SCA är sist – igen. – Det är så frustrerande. På en skala från ett till 10 är det 30. Vi förstår verkligen inte varför vi seglar långsamt. Vi har försökt med allt. Vi har kollat ballasten, hur allt är stuvat ombord. Vi har kollat seglen, skrovet och kölen. Allt ser normalt ut, säger Carolijn Brouwer. Idag har det också varit en duschdag. Duschdagarna är underbara eftersom man känner sig som en människa igen efteråt. Alla tar chansen att använda sina duschhandskar. Men tyvärr, när det är så varmt som det är nu, så varar den rena fräscha känslan inte så länge. Snart kommer det lugna livet ombord att ändras. Snart kommer vinden att öka när vi når passadvindarna. Livet ombord blir snart snabbt och blött igen när vi börja segla undanvind. När vi bytte vakt senast försökte vår skipper Sam muntra upp oss; ”De goda nyheterna är det finns ett slut i sikte, på värmen och de lätta vindarna. Och att vi fortfarande ser våra konkurrenter”.