Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Volvo Ocean Race

En egen väg

Foto: Anna-Lena Elled

Foto: Anna-Lena Elled

Aktuella positioner:
1. Alvimedica
2. Mapfre
3. Team Brunel
4. Dongfeng Raceteam
5. Team SCA
6. Abu Dhabi Oceanracing
7. Team Vestas

Fart: 12 knop
Vind: 11 m/s 251 grader
Kurs: Runt 108 grader

Svenska ombordreportern på Team SCA Anna-Lena Elled rapporterar:

”Leg nio är utan tvekan en riktig utmaning. Inte för att det är långt och våldsamt, utan för alla svårigheter och ”fällor” längst med banan. Vi har just kommit undan en fälla – strömmar. Det var en tuff kamp och det var först på tredje försöket vi kom förbi den sex knop starka strömmen vid Point du Raz.
Vi var den enda båt som valde en kurs när land. Alla andra valde att gå längre ut. Vi fick därmed starkare tidvatten, men en kortare väg – och med lite tur mer vind.
För Sam var det ett enkelt val:
– Oavsett hur mycket tidvatten du måste kämpa mot och hur många försök du måste göra för att komma runt Point du Raz, så går det alltid fortare än att runda allt som de andra gjorde – för även därute finns tidvatten, men också klippor och öar. Tiden får utvisa om vi gjorde ett riktigt val.
Just nu loggar vi 8-9 knop. Det är en vacker dag. De som inte har vakt sover för att samla energi för nya utmaningar. Snart är det dags för mig att förbereda lunchen. Idag blir det kycklingwrap med örtsås.”
Anna-Lena Elled/Team SCA